Başkan Erdoğan ve Senegal Cumhurbaşkanı Sall'dan önemli açıklamalar: Ticaret hedefimiz 1 milyar dolara ulaşmak

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika turu devam ediyor. Kongo'nun ardından Senegal'e geçen Başkan Erdoğan Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Sall önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İkili ticaret hacmimiz 540 milyon doları aştı. Hedefimiz bu rakamı 1 milyar dolara ulaştırmak. İlişkilerimizi geliştirirken Senegal'in beşeri kaynaklarını öne çıkarmayı özellikle planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2022, 00:12 Güncelleme 22 Şubat 2022, 00:46
Başkan Erdoğan ve Senegal Cumhurbaşkanı Sall’dan önemli açıklamalar: Ticaret hedefimiz 1 milyar dolara ulaşmak

İÇİNDEKİLER

Kongo'nun ardından Senegal'e geçen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ve Sall'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören alanında yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı.

Tören kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Sall ile tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

Daha sonra baş başa görüşme gerçekleştiren Erdoğan ve Sall, anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

5 ANLAŞMA İMZALANDI
Konuşmada ilk sözü alan Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, "Türkiye ile 5 anlaşmaya imza attık. Savunma, eğitim, ticaret ve birçok alanda Türkiye ile ilişkilerimizi geliştiriyoruz" dedi.

Sall, Başkan Erdoğan'a "Dakar'a ziyaretiniz bizi onurlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"İki yıllık bir aranın ardından Dakar'da bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmem gerekiyor. Muhterem kardeşime ve Senegal halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

Kıymetli kardeşimle yaptığımız görüşmelerde Türkiye-Senegal ilişkilerini ele aldık. İş birliğini geliştirme konusundaki kararlılığımızı teyit ettik. Senegal'in sportif başarılarına başarı katacak stadyumun bir Türk firması tarafından yapılmasını ayrıca önemsiyorum.

İkili ilişkilerimiz, son dönemde düzenlenen karşılıklı ziyaretlerle önemli bir ivme yakalanmasını sağlamıştır.

"TİCARET HEDEFİMİZ 1 MİLYAR DOLAR"
Dakar Büyükelçiliğimizin yeni binasının açılışını da yarın gerçekleştireceğiz. Karşılıklı yatırımların yanı sıra ticaret hacmimiz günden güne çok daha fazla artıyor. İkili ticaret hacmimiz 540 milyon doları aştı. Hedefimiz bu rakamı 1 milyar dolara ulaştırmak. İlişkilerimizi geliştirirken Senegal'in beşeri kaynaklarını öne çıkarmayı özellikle planlıyoruz.

FETÖ İLE MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ
FETÖ ile mücadelede Senegal'in sağladığı destek için teşekkür ederim."

Başkan Erdoğan Senegal'de resmi törenlerin öncesinde Türkiye-Senegal İş Forumu'na katıldı.