Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika çıkarması Fransızları rahatsız etti: "Türkiye varlığını güçlendiriyor"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'daki temasları Fransız vekili Dominique Bilde'yi rahatsız etti. Türkiye'nin Afrika'daki ekonomik ve askeri varlığını güçlendirdiğini ifade eden Bilde, Fransa ve Avrupa Birliği'ne "Neden yeteri kadar tepki göstermiyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2022, 17:56 Güncelleme 21 Şubat 2022, 18:05
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika çıkarması Fransızları rahatsız etti: Türkiye varlığını güçlendiriyor

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal ve Gine Bissau'yu kapsayan üç günlük ziyaretleri kapsamında Afrika'da

Erdoğan'ın Afrika çıkarması Fransızları rahatsız etti.



AVRUPA'YA TEPKİ GÖSTERDİ
Avrupa Parlamentosu'nun Fransız vekili Dominique Bilde, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ülkesine ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye karşı sessiz kaldıkları için tepki gösterdi.



Bilde, Fransa ve AB'nin Mali'deki Rus varlığını takıntı haline getirdiğini ancak Türkiye'nin artan etkisine benzer bir tepki vermediğini söyleyerek rahatsızlığını dile getirdi.



TÜRKİYE AFRİKA'DA VARLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR
Fransız vekil, "AB ve Fransa, Mali'deki Rusya ve Wagner'in paralı askerlerine takıntılıyken, Erdoğan Afrika'daki ekonomik ve güvenlik varlığını gizlice güçlendiriyor. Bu çifte standart neden?" sözlerini kullandı.