Son dakika: Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama: İlaç dağıtımı başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından yazılı açıklama yayımladı. 65 yaş üstü için ilaç dağıtımının başladığını belirten Bakan Koca, yerli aşı Turkovac ile ilgili de "Yerli aşımız Turkovac'ın tüm illerimize dağıtımı sağlanmış, ilçelere dağıtımına ise başlanmıştır. İki hafta sonra aile hekimliklerine Turkovac aşımızın dağıtımına başlanacaktır. Yerli aşımızın kullanımı tüm vatandaşlarımız için en üst seviyede önerilmektedir" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2022, 08:47 Güncelleme 17 Şubat 2022, 19:17
Son dakika: Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama: İlaç dağıtımı başladı

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs Bilim Kurulu, salgının seyri, yeni tedavi uygulamaları ve yerli aşımız Turkovac gündemi ile toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.


Koca, "65 Yaş üzeri ve/veya bağışıklığı baskılanmış vatandaşlarımız için ilaç dağıtımına başlanmıştır" ifadelerini kulllandı.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar;


Bilim Kurulumuz salgının seyri, yeni tedavi uygulamaları ve yerli aşımız Turkovac gündemi ile toplandı. Toplantımızda ele alınan konular aşağıda sıralanmıştır:

1. Son dönemde Omicron varyantı kaynaklı olarak artan vaka sayılarının düşüşe geçtiği izlenmektedir. Omicron varyantı kaynaklı vakaların en yüksek olduğu İstanbul'da vaka sayıları son 10 günde %62 oranında azalmıştır. Bu durum diğer illerimiz için de benzer seyirdedir. Geçtiğimiz hafta başından itibaren vaka sayılarında düşüş başlamıştır. Gelecek iki hafta içinde önemli düşüşler beklenmektedir.

HASTANEYE YATIŞLAR
2. Son 1 hafta içinde hastaneye yatışlarda %28 oranında düşüş yaşanmıştır. Sağlık kapasitemiz zorlanmadan en yüksek vaka sayılarının yaşandığı dönemde sorun yaşanmamıştır.

3. Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımına başlanmıştır. 65 yaş üzeri ve bağışıklığı baskılanmış vatandaşlarımıza Molnupiravir ilacının dağıtımı başlamıştır.

YERLİ AŞI TURKOVAC
4. Yerli aşımız Turkovac'ın tüm illerimize dağıtımı sağlanmış, ilçelere dağıtımına ise başlanmıştır. İki hafta sonra aile hekimliklerine Turkovac aşımızın dağıtımına başlanacaktır. Yerli aşımızın kullanımı tüm vatandaşlarımız için en üst seviyede önerilmektedir.


65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR...
5. Salgının en çok etkilediği 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın korunması salgın yönetiminin en büyük önceliğidir. Yeni ilacın kullanımı ve hatırlatma dozu aşılarının yapılması kayıplarımızı önemli ölçüde azaltacaktır. Vatandaşlarımız hafif başlayan ve seyreden hastalığı nezle ve soğuk algınlığı ile karıştırabilmektedirler. Belirti tespit edildiğinde özellikle büyüklerimiz vakit geçirmeden test numunesi vermelidir. Molnupiravir etken maddeli ilacın kullanımına erken başlanması tedavi başarısını çok önemli ölçüde artırmaktadır. Testin hemen yapılması ve ilacın erken dönemde başlanması büyüklerimiz açısından kritik önemdedir.


16 ŞUBAT KORONAVİRÜS TABLOSU
Sağlık Bakanlığı, günlük Koronavirüs Tablosu'nu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden paylaştı.

Türkiye'de son 24 saatte 463 bin 241 Kovid-19 testi yapıldı, 94 bin 176 kişinin testi pozitif çıktı, 271 kişi yaşamını yitirdi.

Günlük verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayımız dünküyle yaklaşık aynı, vefat sayımızda önemli bir düşüş var. Omicron döneminden itibaren salgının özellikle yaşlılarda ve kronik hastalarda ölüme yol açtığını biliyoruz. Vefat sayısını azaltmamız ek bir hastalıkla mücadele gücü olmayan bu grubun korunmasına bağlı" dedi.

15 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

14 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

13 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

12 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

11 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

10 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

9 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU


8 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

7 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

6 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

5 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

4 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

3 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

2 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU


1 ŞUBAT 2022 KORONAVİRÜS TABLOSU

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN