SON DAKİKA: Ayşenur Arslan'dan Türk Mukavemet Teşkilatı için skandal sözler! Geri adım atmadı kendini deliliğe vurdu

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ayşenur Arslan'ın Kıbrıs Türk'ünün mücadelesinde büyük paya sahip "Türk Mukavemet Teşkilatı" için "illegal ve suikastçı bir örgüt" demesine sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu "Türk Mukavemet Teşkilatı, KKTC'nin Kuvayı Milliye'sidir" ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise 'TMT olmasaydı bugün Kıbrıs'ta bir tane yaşayan Türk olmazdı' dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da "Gazilerimiz ve şehitlerimizin onurunu koruruz ve onların adaının kirletilmesine müsaade etmeyiz." sözleriyle tepki gösterdi. Ayşenur Arslan, bugün ise tepkiler üzerine özür dilemek yerine kendisini deliliğe vurdu.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2022, 16:00 Güncelleme 10 Şubat 2022, 16:13
SON DAKİKA: Ayşenur Arslan’dan Türk Mukavemet Teşkilatı için skandal sözler! Geri adım atmadı kendini deliliğe vurdu

İÇİNDEKİLER

Ayşenur Arslan, dün Türk Mukavemet Teşkilatı için söylediği skandal sözlerine gelen tepkilerin ardından bugün de geri adım atmadı.

"BENİ CİDDİYE ALMAYIN"
Arslan, bugünkü yayınında "RTÜK anında harekete geçerse kendinizi birdenbire önemsiyor gibi oluyorsunuz. Ben kendimi başkalarının beni ciddiye aldığı kadar alsam başka bir ben olurum onu biliyorum." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT TEPKİ
Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP'li Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı için "illegal ve suikastçı bir örgüt" ifadelerini kullanmasına sert tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"TMT KKTC'NİN KUVAYİ MİLLİYE'SİDİR"
"Büyük bir yanılgının olduğuna inanmak isterim. TMT KKTC'nin Kuvayi Milliyesidir. Böylesine bir Kuvayyi Milliye dediğimiz TMT'nin illagal işlerle anılması hepimizi üzer. Kıbrıs bir milli politikadır. Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin davasıdır Kıbrıs. İnşallah düzeltici bir açıklama yaparlar. Çünkü dün KKTC'de ve Türkiye'de infial yarattı açıklama. Kıbrıs meselesine gelirsek hidrokarbonda gelir paylaşımı. Aslında Rumlar evet dese samimi olsa AB'de Rumlara baskı yapsa çok kolay. Hakça gelir paylaşımı gerçekleştirilebilir. Doğu Akdeniz'deki gerginlik de böylece çözülmüş olur. Basit bir hakça paylaşımdan bahsediyoruz.

"TMT MEZALİME KARŞI KIBRIS TÜRK HALKINI KORUMAK İÇİN KURULDU"
Biz 54 sene müzakere ettik ve başarıya ulaşamadık. Bunun nedeni de Rum kesiminin tutumu olmuştur. TMT niye kuruldu bu mezalime karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kuruldu. 1960 anlaşmasında Kıbrıs Türklerine verilen hakları savunuyoruz. Rum kesimi tüm müzakerelerde masayı devirmiştir. Şimdi artık egemen eşitlik üzerinde samimi çaba sarfettik fakat şunu da söyledik bir daha federasyon adına müzakere yapmayacağız. İki egemen devlet kendi arasında nasıl bir iş birliğine gideceğini kendileri karar verirler. Bu olur olmaz başka bir şey. Son seçimlerde Ersin Tatar bunu savunarak gidip kazanmıştı. "

"GAZİLERİMİZ VE ŞEHİTLERİMİZİN ONURUNU KORURUZ"
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar "Bu anlamsız ve çok yanlış buluyorum. Kıbrıs'ın efsanevi direnişindeki rolünü çok iyi biliyoruz. Eoka'nın Kıbrıs Türk halkına yaptığı saldırılara karşı oluşturulan ve yıllarca sürdürülen bir mücadeledir.

Rauf Denktaş bana erken yaşlarımda söylemişti. Bu teşkilatın oluşturulmasında bütün ada safında çeşitli sancaktarlıkları oluşturulmasıyla bir ordu gibi çalışıldı. Türk komutanlar bizim mücahit komutanlarına destek vererek halkımız saldırılara uğrarken o zor günlerde TMT adada oluşturduğu askeri teşkilatla halkımıza moral vermiş ve onurlu bir direniş göstermişti. Tarihimizde yeri büyüktü. İçimizdeki Rum destekçileri buna karşı çıksa da biz onları hiç konuşturmadık. Gazilerimiz ve şehitlerimizin onurunu koruruz ve onların adaının kirletilmesine müsaade etmeyiz."

TMT TARTIŞMASI
Gazeteci Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) yönelik sözleri hakkında konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "TMT Türk Mukavemet Teşkilatıdır ve Kıbrıs'ta Türkleri katleden Rumlara karşı bir mücadele yürütmüştür. Bir anlamda Kuvay-ı Milliye'dir. TMT hakkındaki değerlendirmeleri yanlış ve haddini aşan değerlendirmeler olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR: TMT DESTANSI DİRENİŞİN ABİDELEŞMESİDİR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT), Kıbrıs Türkü'nün EOKA'cı çetelere karşın örgütlediği, halkımızın namus ve şerefini korumakla mükellef destansı bir direnişin abideleşmesidir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, TMT'ye ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Tatar, "TMT, Kıbrıs Türkü'nün EOKA'cı çetelere karşın örgütlediği, halkımızın namus ve şerefini korumakla mükellef destansı bir direnişin abideleşmesidir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra 1 Ağustos 1976'da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına dönüştürülmüştür." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Adı sık sık yaptığı gaflar ve skandal açıklamalarla gündeme gelen Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, bir kez daha haddi aştı.



Sunduğu programda, terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alan Arslan, 'illegal ve suikastçı bir örgüt' ifadelerini kullandı.



Arslan açıklamasında, "Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" dedi.



RTÜK HAREKETE GEÇTİ
Söz konusu skandal açıklamaların ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) harekete geçti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkü'nün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.



CHP yandaşı gazeteci Ayşenur Arslan'ın TMT'yi hedef alan hadsizliğine AK Parti kayıtsız kalmadı. Konuya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.




TMT KUVAYİ MİLLİYEDİR
Çelik, "Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü'nün katliam şebekesi olan EOKA'ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır... Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz." diyerek, katliam şebekesi EOKA'ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren #TMTKuvayiMilliyedir" ifadelerini kullandı.




MHP'Lİ KARAKAYA'DAN SERT TEPKİ: YAZIKLAR OLSUN
Arslan'ın sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya da tepki gösterdi.

Karakaya yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Ayşenur Aslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV'den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal"


TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI NEDİR? HANGİ AMAÇLA KURULMUŞTUR?
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz aylarda Rumların da hedef aldığı Türk Mukavemet Teşkilatı'nı şu sözlerle tanımlamıştı:

"TMT bir saldırı örgütü değil, bir savunma örgütüdür. Terör örgütü EOKA'nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulmuştur. EOKA terör örgütü gibi savunmasız insanları, kadınları, çocukları, yaşlıları katletmemiş, katliam ve soykırım uygulamamıştır. TMT, sadece Kıbrıs Türk halkının varlığını, namus ve haysiyeti ile insanca yaşama hakkını savunmuştur. Ve eğer TMT olmasaydı, Kıbrıs'ta ikinci bir Girit faciası yaşanacak, bir tek Türk bile sağ bırakılmayacaktı. Bu nedenlerle TMT kurucularına ve TMT'nin kahraman neferlerine minnet borcumuz vardır."