HDPKK'lı Hüda Kaya nefret tetikçiliğine soyundu: Koronavirüse yakalanan Başkan Erdoğan ile ilgili seviyesiz paylaşım

PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasının ardından nefret tetikçiliğine soyundu. Sosyal medya hesabı üzerinden insanlıktan uzak bir paylaşım yapan Kaya, "Dilerim geçmiş olmasın" sözleri ile Başkan Erdoğan'ı hedef aldı. HDP'li vekilin seviyesizliğine Twitter'daki birkaç bölücü HDPKK'lı troll de çanak tuttu. Öte yandan Hüda Kaya'nın insanlık dışı paylaşımına AK Parti'den peş peşe çok sert tepkiler geldi.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2022, 19:39 Güncelleme 06 Şubat 2022, 21:14
HDPKK’lı Hüda Kaya nefret tetikçiliğine soyundu: Koronavirüse yakalanan Başkan Erdoğan ile ilgili seviyesiz paylaşım

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğu öğrenilen Başkan Erdoğan'ın hastalığı hafif geçirdiği evden çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

Erdoğan'ın koronavirüs olduğunu açıklaması ile birlikte Türkiye tek yürek olup 'geçmiş olsun' temennisinde bulundu ve dünya liderlerinden de peş peşe iyi dilek mesajları geldi.

Sosyal medyadaki bir grup CHP güdümündeki trol, FETÖ'cüler ve HDP'liler insanlıktan uzak bir tutum sergileyerek Erdoğan çiftinin koronavirüse yakalanması üzerine nefretlerini kustu.


NEFRET TETİKÇİSİ HDPKK'LI HÜDA KAYA
O isimlerden biri de terör örgütü PKK'nın siyasi temsilcisi Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya idi.

SKANDAL PAYLAŞIM
Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Kaya, adeta bir nefret tetikçiliğine soyunarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı ve "Dilerim Geçmiş olmasın!" paylaşımını yaptı.

"MASUM İNSANLARI ÖLDÜREN TERÖR ÖRGÜTÜNE KÖLELİK YAPAN BİRİNİN ZİHNİYETİDİR BU"

Hüda Kaya'nın insanlık dışı paylaşımına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi.

Çelik yaptığı açıklamada, "Milletvekili sıfatı taşıyan birinin Sn Cumhurbaşkanımızın sağlığına dönük insanlık dışı ifadesini lanetliyoruz. Masum insanları öldüren terör örgütüne kölelik yapan birinin zihniyetidir bu." dedi.


"DUANIZ KABUL OLSA BAŞKA BİR ŞEY YAĞARDI"
Kaya'ya tepki gösterenler arasında AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da yer aldı.

Özalan, Kaya için yaptığı paylaşımda, "HDP'de yönetici olmanın 2 şartı var. Türkiye düşmanı olmak ve insanlıktan nasibini almamış olmak. Hüda Kaya denilen kendini bilmez de bu 2 şartı sağlıyor. Haberiniz olsun, SİHA'lar Kandil'e çok güzel şeyler yağdırıyor. Duanız kabul olsa, başka bir şey yağardı." ifadelerine yer verdi.

Kaya'nın paylaşımı altına üşüşen bir grup bölücü Twitter kullanıcısı insanlıktan uzak sözler sarf etti.



HDPKK'LI BÖLÜCÜ TROLLER
Twitter'da @bazitli40 kullancı adı ile paylaşımlar yapan bir trol, HDP'li Hüda Kaya'ya destek vererek Başkan Erdoğan'ı hedef aldı. Söz konusu skandal paylaşımda "Suyu ısıttık, mezarı kazdık" şeklindeki sözler dikkatlerden kaçmadı.


SEVİYESİZLİĞE ÇANAK TUTTU
@rrsurgeon kullanıcı adı altında paylaşım yapan bir başka HDPKK'lı troll de Hüda Kaya'nın seviyesizliğine çanak tutarak, "Yürü be vekilim, duygularımıza tercüman ol. Biz konuşamıyoruz siz konuşun" paylaşımını yaptı.



APAR TOPAR SİLDİ
Bölücü partinin vekili Hüda Kaya, gelen tepkiler üzerine seviyesiz paylaşımını apar topar kaldırdı.



İKİYÜZLÜ HDPKK'LI
Bu gelişmelerin ardından bir açıklama daha yapan Kaya, Başkan Erdoğan'ı hedef alan seviyesiz tweetini apar topar silmesini, "Değer verdiğim insanların hatırına twitimi sildim. Hepimiz iyilik ve barış ile kuşanalım" sözleriyle açıkladı.

Fotoğrafta: Hüda Kaya PKK'lı teröristlerle yan yana

Paylaşımda, "Hepimiz iyilik ve barış ile kuşanalım" sözlerini sarf eden HDPKK'lı vekilin bir önceki tweetinde Başkan Erdoğan'a yönelik sergilediği insanlık dışı bir tutumu görmezden gelip, iyilik ve barıştan bahsetmesi sergilediği ikiyüzlü tutumu bir kez daha gözler önüne serdi.