İBB'nin karla mücadele başarısızlığında solüsyon skandalı! Kilometre başına 5 litre solüsyon!

Meteoroloji’nin tüm uyarılarına rağmen tedbir almayan CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin karla mücadele başarısızlığı vatandaşları yollarda bıraktı. Duruma isyan eden vatandaşlar İBB’ye kar tedbirsizliği nedeniyle tepki gösterdi. Tepki gösterenleri trollükle suçlayan Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, “Toplam 41670 ton tuz ve 21 ton özel solüsyon kullanılmıştır” dedi. Ongun’un göğsünü kabarta kabarta açıkladığı solüsyon miktarı hakkında şok bir detay ortaya çıktı. İBB yönetiminin temizlemekten sorumlu olduğu bölgelerde kilometre başına yalnızca beş litre solüsyon kullandığı belirlendi.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2022, 11:28 Güncelleme 28 Ocak 2022, 11:39
İBB’nin karla mücadele başarısızlığında solüsyon skandalı! Kilometre başına 5 litre solüsyon!

İÇİNDEKİLER

Megakent İstanbul'da CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadelede sınıfta kaldı. Günlerdir süren kar esareti İBB'nin yetersiz çalışmalarıyla birleşince İstanbullulara zor anlar yaşattı.

Kentte birkaç gündür etkili olan kar yağışı dün akşam saatlerinde tipiyle beraber yaşamı olumsuz etkiledi.


Çok sayıda vatandaş evlerine ulaşamadı, geceyi dışarıda geçirdi. Otomobillerini yollara bırakan vatandaşlar sabah kadar ulaşımda güçlük çekti.

Sosyal medyadan isyan bayrağı açan vatandaşlar binlerce tweet atarak İmamoğlu'nu istifaya davet etti. Karla mücadelede yetersiz kalmakla suçladı.



İstifa kampanyalarına karşı İmamoğlu'nu kurtarmak için sağ kolu Murat Ongun devreye girdi.

Ongun, sosyal medyada attığı şu tweetlerle kar yağışına karşı olağanüstü bir gayret sarf ettiklerini iddia etti:

İstanbul'da olağanüstü bir kar yağışı ve olağanüstü bir mücadele var.

Kar yağışının ilk gününden bu yana Karayolları Ekipleri ve ilçe belediyeleri ile paylaşılanlar da dahil olmak üzere toplam 41670 ton tuz ve 21 ton özel solüsyon kullanılmıştır. İBB depolarında 150 bin ton daha tuz mevcuttur. Tuzun olmadığı iddiası tamamen bir trol uydurmasıdır.

KİLOMETRE BAŞINA 5 LİTRE SOLÜSYON
Olayın yankıları sürerken, İBB'nin yetersizliğini gözler önüne seren yeni veriler de ortaya çıkmaya devam ediyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, kar yağışı karşısında İBB'nin acziyetini gösteren verileri ortaya koydu. Cesur şu ifadeleri kullandı:

"İBB'nin bir kar yağışı durumunda sorumluluk sahibi olup temizlemesi gereken yol uzunluğu 4 bin kilometre. Son kar yağışında İBB'nin kullandığı solüsyon 20 ton. İBB'nin sorumluluk alanında kilometre başına kullandığı solüsyon 5 litre. Evet, 5 LİTRE. Fıkra gibi istatistik."


"Yani şöyle düşünün: Bakkaldan aldığınız 5 litrelik suyu 1 kilometre uzunluğunda bir yola döküyorsunuz. Tirajikomik."

"Bir bilgi daha. İBB'nin Kartal'da (Ak Parti döneminde kurulan) tam kapasite ile saatte 25 ton solüsyon üretebilen bir tesisi mevcut. Yani İBB, şehri allak bullak eden kar ile mücadelede bu tesisin 1 saatte üretebileceği kadar solüsyon bile kullanmamış" ifadelerini kullandı.