Başkan Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'ın FETÖ ile ilişkisi emniyet raporunda!

Cumhurbaşkanlığı makamı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Sedef Kabaş'ın FETÖ ile olan teması emniyet raporuna yansıdı. Raporda yer verilen belgede, "Kabaş'ın hackerlar tarafından tweet hesabının çalınması olayında hesabı kurtarıp Twitter'a onaylatan 'jb' oldu. Kabaş büyük minnet altında kaldı. Yazışmalar mevcut" yazıyor.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2022, 07:00 Güncelleme 26 Ocak 2022, 13:43
Başkan Erdoğan’a hakaret eden Sedef Kabaş’ın FETÖ ile ilişkisi emniyet raporunda!

İÇİNDEKİLER

'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın, FETÖ ile olan teması emniyet raporuna yansıdı.

Kabaş'ın Twitter hesabı hack'lenince, "JeansınBiri" kullanıcı adlı FETÖ'cü tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı. Kabaş'ın FETÖ'cüyle yazışmalarının da örgütün elinde olduğu belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca 2017'de hazırlanan "FETÖ Silahlı Terör Örgütü Emniyet Mahrem Yapılanması Raporu"na göre, FETÖ'nün Kabaş gibi kişiler aracılığıyla provokasyonlarda bulunduğu, bu faaliyetlerin de raporlandığı kaydedildi.



FETÖ'NÜN KABAŞ İLE DE TEMAS ETTİĞİ ANLAŞILDI
FETÖ operasyonlarında ele geçirilen dokümanlardan "EK 5 SM-GUNDEMLERİ 18012016" isimli word belgesi içerisinde yer alan metinde, FETÖ'nün Kabaş ile de temas ettiği anlaşıldı.

Raporda yer verilen o belgede, "Kabaş'ın hackerlar tarafından tweet hesabının çalınması olayında hesabı kurtarıp Twitter'a onaylatan 'jb' oldu. Kabaş büyük minnet altında kaldı. Yazışmalar mevcut" yazıyor.

GAZİANTEP'TE YAKALANMIŞTI
Sabah'ta yer alan habere göre, Kabaş'ın hesabını geri alan Twitter fenomeni olarak bilinen JeansBiri hesabının FETÖ'cüler tarafından kullanıldığı ortaya çıkmış, FETÖ'nün Elazığ'daki Özel Yavuz Selim Koleji'nde öğretmenlik yaptığı öğrenilen Ahmet Kemal A. Gaziantep'te yakalanmıştı.

HÜKÜMET ALEYHİNDE PROPAGANDA YAPANLARIN HESAPLARINI ONAYLATIYORDU
Yaptığı paylaşımlarla FETÖ'den uzak profil çizen JeansBiri, örgütün Twitter'daki en önemli hesaplarından biriydi. FETÖ'nün bu hesabı, sosyal medyada hükümet aleyhinde propaganda yapan kişilerin hesaplarını onaylatmak için kullanması da dikkatlerden kaçmamıştı.

PKK DESTEKÇİLERİNE YARDIM
Örneğin Twitter üzerinde PKK propagandası yapmasıyla bilinen Amed Dicle hesabının, JeansBiri sayesinde onaylandığı ortaya çıkmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN