Son dakika: İstanbul'da uyarı üstüne uyarı! E-5 trafiğe kapandı! THY açıkladı: Uçuşlar durdu! Otogardan çıkışlar yasak... İşte son durum

Son dakika haberi... Yoğun kar yağışı İstanbul'u etkisi altına aldı. Yağış sonrası uyarı üstüne uyarı geldi. THY, uçuşlarını 25 Ocak 04.00'a kadar durdurdu. Meteoroloji, İstanbul'da kar yağışının il genelinde etkili olacağını belirterek, dikkatli olunmasını istedi. İstanbul Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında, "Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında,nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer 15.30'da sona erecektir." denildi. AFAD'dan yapılan uyarıda vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek, zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi. Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kaldı. İstanbul'a Trakya'dan girişler durduruldu.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2022, 14:13 Güncelleme 24 Ocak 2022, 23:37
Son dakika: İstanbul’da uyarı üstüne uyarı! E-5 trafiğe kapandı! THY açıkladı: Uçuşlar durdu! Otogardan çıkışlar yasak... İşte son durum

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji, İstanbul'da kar yağışının il genelinde etkili olacağını belirterek, dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor" denildi. Öte yandan İstanbul için sürekli son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

KAMU ÇALIŞANLARINA İZİN
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır" denildi.

İstanbul'da iş çıkış saatlerinde kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım araçlarında aşırı yoğunluk oluştu.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ
İstanbul'un büyük bölümünde akşam saatlerinde yollarda trafik durma noktasına geldi.

TOPLU ULAŞIMDA YOĞUNLUK
Bazı bölgelerde ise araçlar hiç ilerleyemedi. Araçlarıyla çıkmayıp, toplu ulaşım araçlarını tercih edenler, istasyon ve duraklarda aşırı yoğunluk oluşturdu.

BURSA'DAN İSTANBUL'A KAR LASTİĞİ OLANLARA İZİN VERİLECEK
Kar yağışı nedeniyle Bursa'dan İstanbul yönüne kış lastiği olan binek araçların geçişine izin verileceği bildirildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'dan İstanbul istikametine gerek kara yolundan gerekse otobandan devam eden ve kış lastiği olan binek türü araçların yola devam etmelerine şu an itibariyle müsaade edilmeye başlanmıştır." ifadesini kullandı.

Vali Canbolat, daha önce yaptığı açıklamada Bursa'dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini belirtmişti.

OTOGAR KARARI
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle Esenler, Harem ve bütün cep otogarlarındaki çıkışların yarın saat 08.00'e kadar durdurulduğunu bildirdi.


Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşehrilerim. İlimizde Esenler, Harem ve
tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın (salı) saat 08.00'e kadar durdurulmuştur. Önce sağlık, önce güven."
ifadelerini kullandı.

''YASAĞA RAĞMEN MOTOKURYE ÇALIŞTIRAN İŞ YERLERİNİ BİLDİRİN''
Yerlikaya, motokuryelerin çalışmasıyla ilgili yaptığı diğer paylaşımda, şunları kaydetti:

"Kıymetli İstanbullular. Az sayıdaki işletme sadece motokuryelerin değil hemşehrilerimizin de canını hiçe sayıyor. Yasağa rağmen motokurye çalıştıran iş yerlerini lütfen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirin. Gereken cezai işlemleri uygulayalım. Önce sağlık, önce güven."

İstanbul'daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılması ile motosiklet ve elektrikli scooter kullanımı yasaklanmıştı.

THY SEFERLERİ DURDURDU
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün: Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00'a kadar durdurma kararı aldık.

ANADOLU'DAN İSTANBUL'A GİRİŞTE BEKLETME KARARI
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçların Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletileceğini açıkladı.

KGM tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

BEYLİKDÜZÜ-BÜYÜKÇEKMECE ARASI E-5 KAPANDI
Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kaldı. Ekiplerin yolu açma çalışması sürüyor.

İSTANBUL'A TRAKYA'DAN GİRİŞLER DURDURULDU
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini bildirdi.

KARLA MÜCADELE
AFAD da vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek, zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da kar yağışının akşam saatlerinde yoğunlaşacağına dikkat çekti ve kamu kurum ve kuruluşlarında mesailerin 15:30'da sona ereceğini duyurdu.

SABİHA GÖKÇEN İÇİN DEĞERLENDİRME

İstanbul Havalimanı'nda artan kar yağışı sonrası uçuşların durması ile gözler Sabiha Gökçen'e çevrildi. Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde de kar yağışı etkili oluyor. Pistin durumu yakından takip edilirken benzer bir değerlendirme Sabiha Gökçen Havalimanı için de yapılıyor.

83 SEFER İPTAL EDİLMİŞTİ

İstanbul'da önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak sürdürünce uçuşlarda aksamalar yaşanmıştı. THY dünden beri 83 seferini iptal etmek zorunda kalmıştı.

3 GÜN ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da cuma akşam saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışının 3 gün boyunca aralıklarla devam etmesinin tahmin edildiğini belirtmiş ve "İstanbul'da halen aralıklarla devam eden kar yağışlarının önümüzdeki 3 gün boyunca il genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının 3 gün boyunca aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

KAMU KURUMLARINDA MESAİ 15:30'A ÇEKİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da kar yağışının akşam saatlerinde yoğunlaşacağına dikkat çekti ve kamu kurum ve kuruluşlarında nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailerin 15:30'da sona ereceğini duyurdu.

Mesai ile ilgili kararı Twitter'dan paylaşan Vali Yerlikaya, "Kıymetli İstanbullular... Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer 15.30'da sona erecektir" dedi.

ZORUNLU OLMADIKÇA YOLA ÇIKMAYIN

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek, zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması ve vatandaşlara yardım ulaştırılması için AFAD koordinasyonunda Karayolları, Emniyet, Jandarma, 112, belediye, İl Özel İdare, Türk Kızılay, UMKE ve STK ekiplerinin çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi.

Vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmaması istenen açıklamada, "Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplamda 72 bin 81 personel, 33 bin 450 araç, makine ve teçhizat görevlendirilmiştir. Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşımız yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde 4 bin 603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. Bin 340 sıcak Yemek, 32 bin 95 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek, bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

ARNAVUTKÖY'DE ÇOK SAYIDA KAZA
Arnavutköy'de bir anda başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı.

Kayganlaşan yolda çok sayıda zincirleme kaza meydana geldi.

İtfaiye araçlarının ilerleyemediği için kazalara müdahale edemediği belirtiliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN