Son dakika: THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki 83 seferi iptal oldu

Türk Hava Yolları(THY), olumsuz hava şartları nedeniyle bugün İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleştirmesi planlanan toplam 83 iç ve dış hat seferinin iptal edildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2022, 09:08 Güncelleme 24 Ocak 2022, 12:36
Son dakika: THY’nin İstanbul Havalimanı’ndaki 83 seferi iptal oldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, hava trafiğinin aksamaması için İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediliyor.

500 KİŞİ İLE KARLA MÜCADELE
Kar yağışı başlamadan önce apron, pist ve taksi yolları başta olmak üzere gerekli tedbirlerin alındığı İstanbul Havalimanı'nda toplam 500 personelden oluşan karla mücadele ekipleri 180 araçla çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA' dan yapılan açıklamada operasyonun kesintisiz devam ettiği belirtilerek, 300 personel,130 kar temizleme aracı ve ekipmanının hava tarafında, 200 personel ve 50 aracın ise kara tarafında 24 saat boyunca görev yaptığı belirtildi.

SEFERLER GECİKMELİ YAPILIYOR
Her iki havalimanında uçaklara, oluşabilecek gizli buzlanmaya karşı piste yakın noktada alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yapılan 'de- anti' iceing işlemleri ile uçakların karşı meydanlardan geç gelişleri nedeniyle bazı seferlerde gecikmeler yaşanıyor.

HAVALİMANINA GELMEDEN UÇUŞUNUZU KONTROL EDİN
Türk Hava Yolları (THY) iki havalimanlarında Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararları doğrultusunda bugün iç ve dış hatlarda toplam 83 seferini iptal ederken yolcuların havalimanına gelmeden önce uçuş durumlarını kontrol etmeleri isteniyor.

THY YOLCULARI UYARDI
THY, resmi Twitter adresinden yaptığı duyuruda "Değerli yolcularımız, İstanbul'da yaşanan hava muhalefeti İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı bazı seferlerimizi etkilemektedir." ifadeleri kullanıldı.

Yolcuların uçuşları hakkında güncel bilgileri "https://www.turkishairlines.com/tr-int/ucak-bileti/ucus-durumu/" adresinden kontrol etmeleri istendi.