Yunanistan Başbakanı Miçotakis yine ateş oynuyor! Sözde yaptırım listesi hazırlamış

Türkiye'nin askeri gücü karşısında büyük bir korkuyu kapılan Yunanistan, Avrupalı dostlarına güvenerek Türkiye'ye karşı küstah açıklamalarda bulunuyor. Kıta sahanlığına uymayıp sürekli sınırları aşan Yunanistan askerleri her defasında püskürtülerek geri itiliyor. Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotaki Türkiye için sözde yaptırım listesi hazırladığını açıkladı.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2022, 09:54 Güncelleme 19 Ocak 2022, 10:03
Yunanistan Başbakanı Miçotakis yine ateş oynuyor! Sözde yaptırım listesi hazırlamış

İÇİNDEKİLER

Uluslararası hukuku hiçe saymayı usul haline getiren Yunanistan yine rahat durmuyor. Türkiye'nin bölgede diplomasi ve istikrar için uzattığı barış elini her fırsatta geri iterek Avrupalı ülkelerden medet uman Atina yönetimi, Türkiye'ye karşı bir kez daha 'yaptırım tehdidinde' bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve ülkelerine karşı saldırgan bir tutuma geçmesi durumunda alacakları önlemlerle ilgili bir liste oluşturduklarını söyledi. Miçotakis, bu açıklamaları Avrupa Halk Partisi milletvekilleriyle yaptığı görüşmede dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) genelini ilgilendiren konuları ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendiren Miçotakis, Türkiye'nin Yunanistan'a karşı tavrında büyük bir değişiklik olmadığını savundu. Miçotakis, "Bu nedenle bu iki aşamalı yaklaşımı uyguladık; bir yandan dostluk elimizi uzatırken diğer yandan da Türkiye'nin, Yunanistan ve (Güney) Kıbrıs'a karşı saldırgan bir tavra dönüş yapması halinde kullanılabilecek bir dizi kısıtlayıcı önlemler paketini hazırladık.

Bence bu, doğru bir yaklaşımdır" diye konuştu. Ayrıca Miçotakis, göçmen meselesinde de yapıcı bir ilişki oluşturulabilmesi için Türkiye ile daha çok işbirliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Yunanistan hükümeti son yıllarda Türkiye'ye karşı provokasyona doymuyor. ABD askerlerinin ülkelerindeki rutin tatbikatlarını Türkiye'ye karşıymış gibi kamuoyuna yansıtan, Fransa ile milyarlarca dolarlık silah anlaşmaları yapan ve Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuku hiçe sayan Atina yönetimi, Ege'deki düzensiz göçmenleri de zorla Türkiye'ye geri gönderiyor.

Ayrıca Türk azınlıkların haklarına kulak tıkayan Atina, yaptırım tehditlerine doymuyor. Ancak Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı yaptırım tehdidi defalarca boşa çıktı. Avrupa ülkeleri her fırsatta Ankara ile ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getiriyor.