Murat Ongun skandallarına her gün yenisini ekliyor! İhale kıyağı, trollük, hakaret, Ayasofya hazımsızlığı...

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun koltuğu devralmasının ardından İBB'de yaşanan rant yağmuruna bir yenisi daha eklendi. İmamoğlu'nun sağ kolu olan Murat Ongun'un ballı ihalelerden nasibini aldığı ortaya çıktı. Öte yandan ihalelerden gelen parayla beslenen trollerin mide bulandıran siyasi saldırılarının arttığı görülürken İBB sitesindeki "Ayasofya müzesi" skandalı da Murat Ongun'un zayıf karnesinin tuzu biberi oldu. İşte CHP'li İBB'de rezaletler zincirine eklenen yeni halkalar...

Giriş Tarihi 17 Ocak 2022, 12:55 Güncelleme 17 Ocak 2022, 13:03
Murat Ongun skandallarına her gün yenisini ekliyor! İhale kıyağı, trollük, hakaret, Ayasofya hazımsızlığı...

İÇİNDEKİLER

CHP'de İstanbul Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 14 ihale aldığı ve söz konusu ihalenin yaklaşık bedelinin 2 milyar TL olduğunun ortaya çıkmasının ardından bir ihale skandalı daha patlak verdi.



SAĞ KOLU MURAT ONGUN DA NASİBİNİ ALMIŞ
CHP'li İBB'de ihalelerden cebini dolduran isimlere bir yenisinin daha eklendiği ortaya çıktı. Murat Ongun'un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İstanbul Dijital Medya Ticaret Anonim Şirketi'nin belediyeleden milyonlarca liralık ihale kaptığı görüldü.




SON KIYAK 5 MİLYONLUK
Şirkete son olarak 16.08.2021 tarihinde tam 5 milyon liralık bir ihale verildiği görüldü. "Kurumsal İçerik Üretimi Yapım ve Yayın Çalışmaları" başlığı altında verilen ihalede Murat Ongun ilişikli şirket ihya edildi.






SON 1 YILA GAZA BASILDI
İhalelerden ortaya belgelerde dikkat çeken bir detay da son 1 yıllık süreç.



Öyle ki bu 1 yıllık zaman diliminde ihale sayısında yüzde 15'lik bir artış görünüyor. Ayrıca ihale tutarlarındaki artış da tam yüzde 273!




7 MİLYONLUK BİR BAŞKA KIYAK
Eriştiğimiz bir başka ihale dosyası da 7 milyon tutarındaki kıyağı belgeler nitelikte.


7 Haziran 2021 tarhili bir ihale. Yaklaşık bedeli 5 milyon ila 38 milyon arası olarak kayıtlara geçmiş.



İhalenin daha sonra 7 milyon 623 bin TL olarak Murat Ongun kontrolündeli İstanbul Dijital Medya Ticaret Anonim Şirketi'ne verildiği görülüyor.

PARALAR CHP TROLLERİNE BAĞLANIYOR
Murat Ongun'un kaptığı ballı ihaleler CHP'nin trollerine ödene olarak sunuluyor. İBB'den parayı alan sosyal medya trolleri siyasi tetikçilik yapıyor, Twitter'da yalan ve dezenformasyon yayıyor, İmamoğlu reklamı yapıyor.



CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin haber portalı İBB Haber, sosyal medya hesabından Ankara'nın eski belediye başkanı Melih Gökçek'i hedef seçtiği çirkin bir paylaşıma imza attı. Gökçek'in paylaştığı twetin görüntüsünü alan İBB Haber, 'Yapışkan ve sümüksü bir madde olan Müsilaj ile mücadelemiz devam edecek' notuyla düştü.

RIDVAN DİLMEN'İN İMAMOĞLU SÖZLERİNE MURAT ONGUN'DAN SEVİYESİZ CEVAP
CHP'li İBB tayfasının çamur kokan dili Rıdvan Dilmen'e de uzandı.

Atakaş Hatayspor'ın Galatasaray ile yaptığı maçın ardından Rıdvan Dilmen, TRT Spor'da değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonspor'da yönetici olduğu dönemde TFF. Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe'ye ilişkin yaptığı konuşmayı gündeme getirerek, siyasetçilerin futbola karışmaması gerektiğini söyledi.

Dilmen, açıklamasında 'Ekrem İmamoğlu STV'de spor yorumcusuyken 'Fenerbahçe şike yapmıştır' dedi' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı tepki çeken paylaşımda 'Rıdvan Dilmen dün futbolun şeytanıydı bugün siyasetin şeytanı. Güzel ülkemizi siyasetin şeytanlarından kurtarmaya az kaldı' dedi.

İBB'DEN AYASOFYA SKANDALI!
İmamoğlu'nun sağ kolu Murat Ongun, kontrolü altında olan dijital medyadaki bir başka skandal yüzünden de tepkilerin hedefinde yer aldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 86 yıl sonra 24 Temmuz 2020'de dualar ve göz yaşlarıyla yeniden ibadete açıldı.

O dönem Hristiyan dünyası gibi çığırtkanlık yapan CHP Ayasofya'nın müze olarak kalmasını isterken HDP daha da ileri giderek kiliseye dönüştürülmesi gerektiğini söylemişti.

CHP SANAL ALEMDE İDDİASINI GERÇEKLEŞTİRDİ
86 yıl sonra 24 Temmuz 2020 tarihinde yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi web sitesi istanbuluseyret.ibb.gov.tr'de müze olarak yer alıyor.

FOTOĞRAFLAR CAMİ KARARINDAN ÖNCESİNE AİT
Albümde yer alan karelerde Ayasofya'nın iç mekanlarıyla camii olduğuna dair hiçbir karenin olmaması da dikkat çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN