Metroya beton döken İBB'nin Sözcüsü Murat Ongun'dan kargaları güldürecek açıklama: Çukur vardı onu kapattık

Sancaktepe-Yenidoğan-Taşdelen metro inşaatında yapılan kazı çalışmaları CHP'li Büyükşehir Belediye ekiplerince beton dökülerek kapatılmaya başlandı. CHP'nin metro çalışmasını durdurup üzerine beton dökmesi büyük tepki toplarken İBB'nin sözcüsü Murat Ongun, "Yıllar önce kazılmış 30 metre derinliğinde bir çukur vardı onu kapattık" şeklinde kargaları güldürecek bir açıklamaya imza attı.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2022, 16:47 Güncelleme 07 Ocak 2022, 06:55
Metroya beton döken İBB’nin Sözcüsü Murat Ongun’dan kargaları güldürecek açıklama: Çukur vardı onu kapattık

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz mayıs ayında inşaatını durdurduğu Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatının ardından yine aynı hat üzerinde bulunan Sarıgazi durağını da beton dökerek kapatmaya başladı.

Sancaktepe ilçe sınırları içinden geçen 6 durak ve 6,96 kilometre uzunluğunda olan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek (Sarıgazi- Taşdelen) metro hattının, Sarıgazi Eski Ankara Caddesi üzerinde yer alan durağa ait inşaat alanını toprakla doldurarak, inşaatı durdurdu.

Mahalle sakinleri ise yaşanan duruma tepki gösterdi.



Mahalle sakini Medeni Zorlu, "2 yıldır çalışma yok. Malzemeleri, vinci kaldırmışlar götürmüşler. Biz de bu mahallede oturuyoruz, sevindik. Ulaşım daha güzel olacaktı. Ama olmadı, demek ki nasip olmadı bu mahalleye" dedi.

"SANCAKTEPE HALKININ HAYALLERİNE DE ATILMIŞ BİR TOPRAKTIR"
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "7 ay içinde ilçemizden geçen metro hattının Yenidoğan durağının ardından Sarıgazi durağına atılan bu toprak sadece metro alanına değil Sancaktepe halkının hayallerine de atılmış bir topraktır.

İstanbul halkı, özellikle Sancaktepe halkı 7 ay içinde ikinci kez metro hattı üzerine hafriyat dökülen günleri de gördü. Bu kamu malına zararın hesabını milletimiz mutlaka soracaktır. Sancaktepe Belediye Başkanı olarak ilçe halkımıza reva görülen bu kararı kabul etmiyoruz" dedi.

MURAT ONGUN'DAN ŞAKA GİBİ AÇIKLAMA: ÇUKUR VARDI ONU KAPATTIK
CHP'li İBB'nin Sözcüsü tepkilerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ongun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "O bir metro hattı değil. Yıllar önce kazılmış 30 metre derinliğinde bir çukur." ifadelerini kullandı.



ONGUN'UN ÇUKUR DEDİĞİ ÇALIŞMADA ASILI YAZI DİKKAT ÇEKİYOR
İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "metro hattı değil çukur" dediği çalışma alanında İBB'nin "Metro hattı inşaatı" tabelası dikkat çekiyor.

ONGUN'UN "ÇUKUR" DEDİĞİ YERE İBB 2022 İÇİN 1.2 MİLYAR TL AYIRMIŞ
Ayrıca Murat Ongun'un "çukur" dediği alan için İBB'nin 2022 Yılı yatırım programından 'metro inşaatı' olarak 1.2 milyar TL para ayırdığı görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN