CHP yandaşı Halk TV'de skandal yayın! Sözde hukukçu AK Parti'yi hedef aldı: Para cezasıyla kurtuldular!

CHP yandaşı hukukçu Salim Şen, Halk TV'de konuk olduğu canlı yayında, AK Parti'ye açılan kapatma davasını savunarak skandal ifadeler kullandı. İslam düşmanlığı yaparak AK Parti iktidarının 'laikliğe aykırı bir rejim' inşa etmeye çalıştığını söyleyen Şen, "Para cezasıyla kurtulmuş bir partiden bahsediyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2022, 09:44 Güncelleme 14 Ocak 2022, 10:17
CHP yandaşı Halk TV’de skandal yayın! Sözde hukukçu AK Parti’yi hedef aldı: Para cezasıyla kurtuldular!

İÇİNDEKİLER

CHP yandaşı hukukçu Salim Şen, Halk TV'de konuk olduğu canlı yayında, AK Parti'ye açılan kapatma davasını savunarak skandal ifadeler kullandı.

ŞEN'DEN CANLI YAYINDA SKANDAL İFADELER


Hukukçu Şen, AK Parti iktidarının 'laikliğe aykırı bir rejim' inşa etmeye çalıştığını belirterek, "Bu siyasal iktidar, kendi tanımladığı dini anlayışı üzerinden bir toplum rejim inşa etmeye çalışıyor.



LAİKLİK YALANI ÜZERİNDEN AK PARTİ'YE SALDIRDI


Bakın, çoğumuz karşı çıkıyorduk bundan 13-14 sene kadar evvel... AK Parti'ye laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle hakkında kapatma davası açılmıştı.



PARA CEZASIYLA KURTULDULAR
Bakın sadece para cezası ile kurtulmuş bir partiden bahsediyoruz."
ifadelerini kullandı.

ÇOK AÇIK BİR ZIRVADA BULUNUYOR
Öte yandan A Haber canlı yayınına katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, Şen'e sert tepki gösterdi.

Özkaya, "Çok açık bir zırvada bulunuyor bu beyefendi. AK Parti'yi kapatma davası 21 gerekçeye dayandırıldı. 21 gerekçe 19'u Başkan Erdoğan ve AK Parti milletvekillerinin başörtüsünü savunuyor olmasıydı. Bizim 2014 yılındaki başörtüsüyle ilgili müracatımızda davanın sonucunda Anayasa Mahkemesi dedi ki, 'Başörtüsü bir insan hakkıdır, din ve vicdan özgürlüğü içindedir.'" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN