HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldı

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medya üzerinden terör suçlusu Aysel Tuğluk için yaptığı paylaşımın ardından hakkında soruşturma başlatıldı. HDP'li Gergerlioğlu sürekli FETÖ ve PKK'lı teröristleri öven ve koruyan açıklamalar yapıyor. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 06 Ocak 2022, 15:25 Güncelleme 06 Ocak 2022, 16:00
HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldı

İÇİNDEKİLER

Daha önce milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Kandıra Cezaevi'ndeki Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması çağrısı yaptı.

TERÖR SUÇLUSUNA ZULÜM OLUR MU?

Gergerlioğlu paylaşımında, "Bir an evvel Aysel Tuğluk için adalet talebimiz var. Zulüm bitsin, adalet gerçekleşsin. Kandıra Cezaevi'ndeki Aysel Tuğluk çıkmalı! Hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"SUÇLUYU ÖVME, DEVLETİ VE ORGANLARINI AŞAĞILAMA" SUÇU

Paylaşımın ardından Gergerlioğlu hakkında TCK 301'inci maddesi gereğince "devleti ve organlarını aşağılama", TCK 277'nci maddesi gereğince "bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs" ve TCK 215'inci maddesi gereğince "suçu ve suçluyu övme" suçları kapsamında soruşturma başlatıldı.

FETÖ VE PKK'NIN YANINDA

HDP'li Gergerlioğlu FETÖ'cü darbecileri ve PKK'lı teröristleri sürekli öven ve koruyan paylaşımlar yapıyor. Devlete ve iktidara karşı her türlü provokasyonda yer alan HDP'li vekil, sosyal medya hesabından kamuoyunu yanıltan gerçek dışı bilgiler paylaşıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN