CHP'li İBB'deki işçi kıyımının mağdurları konuştu: Liyakata değil siyasete baktılar

CHP'li Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geldikten sonra büyük bir işçi kıyımı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız, namus sözü veriyorum." demesine rağmen CHP'li İBB'nin gerçekleştirdiği işçi kıyımının mağdurları A Haber ekranlarında yaşadıklarını anlattı. Stüdyoda konuşmak için söz alan Muhammed Erkalp, "Teknik personelleri gönderip, işten anlamayan onlarca kişiyi işe aldılar. Bu nasıl liyakat anlayışıdır? Mesele liyakat değil siyasi" ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2022, 00:53 Güncelleme 07 Ocak 2022, 01:40
CHP’li İBB’deki işçi kıyımının mağdurları konuştu: Liyakata değil siyasete baktılar

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İBB'de büyük bir işçi kıyımı gerçekleştirdi.

CHP yandaşlarınının yanı sıra terörle iltisaklı kişileri İBB kadrolarına dolduran İBB yönetimi 'israf' bahanesiyle de binlerce işçiyi ekmeğinden etti.

İBB'nin mağdur ettiği işçiler A Haber ekranlarına konuk oldu.

İBB'ye başlı Ulaşım A.Ş'de 10 yıl görev yapan ve Kasım 2021'de işten çıkarılan Muhammed Erkalp yaşanan işçi kıyıma ilişkin gerçekleri anlattı.

Muhammed Erkalp, "Öncelikle teknik personel olarak işe başladım, 4 yıl sonra da şef olarak devam ettim. Garajlar ve teknik işler personeli olarak görev yaptım. 2019 sonuna geldiğimizde 2020 döneminde işten çıkarılma adına bir personel hareketi oldu." dedi.

"LİYAKAT SORUNUMUZ OLMADI"
Evli, 1 çocuğu olan, 10 yıl İstanbul Ulaşım AŞ'de çalışan 56 yaşındaki Erkalp, Kasım 2021'de işten çıkarıldığını belirterek "İşimizle ilgili en ufak bir liyakat sorunumuz olmadı. Bütün yöneticiler de bizim liyakatmız konusunda itirazı olmadı." ifadelerine yer verdi.

"VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ"
CHP'nin iktidara geldiği dönemde yaşananları gözler önüne seren işçi Muhammed Erkalp, "2019 sonlarına geldiğimizde İETT'ye geçiş sürecimiz başladı. Yaklaşık 65 personelimiz ve benim de 25 kişilik bir ekibimin çoğu İETT'ye geçirildi. Geçirildikten sonra toplu iş sözleşmesinde bizim daha önce geçerken anlaştığımız ve orak imzaya aldığımız sözler yerine gelmedi." açıklamsını yaptı.

"ZAMLARI HALA VERİLMİŞ DEĞİL"
Erkalp, "Örneğin tüm hakları ile geçirilecek denilmişti. Ama geçtikten sonra İSBER, 2020'de vermesi gereken zammı hala vermiş değil. Şu anda hala da verilmiş değil arkadaşlarımız mağdur. Şef arkadaşlarımız da vardı. Onların unvanları da alındı." şeklinde konuştu.

Erkalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar normal personel olarak geçtiler. Buna rağmen 2019 sonu itibariyle maaşları çalışıyor, hala zam yok. İtiraz edildi. Ankara'dan müfettiş de geldi. Mobbing gördük. Sosyal medya paylaşımları, seçimlerden önceki (2019) paylaşımları bahane gösterdiler."

"LİYAKATA DEĞİL SİYASETE BAKTILAR"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği sözleri yerine getirmediğini bildiren Erkalp, "Teknik personelleri gönderip, işten anlamayan onlarca kişiyi işe aldılar. Bu nasıl liyakat anlayışıdır? Bizim liyakat sorunumuz yok mesele siyasi" dedi.

Ekmeğinden edilen Ömer Çevik ise "Tazminatımızı vermeden işimizden çıkardılar, geleceğimizi çaldılar." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN