FETÖ kanalında firari Ergun Babahan'dan skandal açıklama: "AK Parti önünde patlayacak bombalar..."

FETÖ'nün firari gazetecisi Ergun Babahan, Youtube'da yayınlanan bir programda skandal açıklamalarda bulundu. “2022’de Türkiye’yi neler bekliyor?” sorusunun sorulduğu programda Babahan, AK Parti binalarının önlerinde bombalar patlayacağını iddia etti. FETÖ'cü Babahan'ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepkiyle karşılanırken “FETÖ’den terör tehditi” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Giriş Tarihi 02 Ocak 2022, 01:27 Güncelleme 02 Ocak 2022, 02:05
FETÖ kanalında firari Ergun Babahan’dan skandal açıklama: AK Parti önünde patlayacak bombalar...

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kurulan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski başkanı ve FETÖ firarisi Erkam Tufan Aytav'ın Youtube kanalında yaptığı "30 Dakika" programında 2022 yılı değerlendirmesi yapıldı.



Programa, FETÖ'nün kapatılan gazetesi Bugün'de örgüt lehine yazılar kaleme alan Ergun Babahan ve Ahmet Nesin de katıldı.

"AK PARTİ ÖNÜNDE PATLAYACAK BOMBALAR…"
"2022'de Türkiye'yi neler bekliyor?" sorusunun sorulduğu programda FETÖ'nün firari gazetecisi Ergun Babahan 2022 yılına dair değerlendirmelerinde skandal sözler dile getirerek AK Parti binalarının önlerinde 2022'de bombalar patlayacağını iddia etti.

Babahan programda "2022'de Türkiye'yi neler bekliyor?" sorusuna şunları söyledi:

"(…) Mizah dergileri baskı altında, televizyonlarda siyasi mizah yasak, her şey yasak Türkiye'de! Şeyi bıraktım, ekonomiyi siyaseti… Gülmek bile yasak' Güney Kore gibi bir ülke olduk yani, gülmenin yasaklandığı bir ülke haline geldi Türkiye. Ahmet'e katılıyorum 2022 çok sert geçecek, HDP'ye saldırılar, CHP'ye baskılar, AKP önünde muhtemelen patlayacak bombalarla… Gerilimli bir yıla giriyoruz."

Tam bu cümleleri sarf ederken programın sunucusu Erkam Tufan Aytav'ın Ergun Babahan'ın sözlerini kesip başka bir soru sorması ise dikkat çekti.



"FETÖ'DEN TERÖR TEHDİDİ"
Babahan'ın sözleri sosyal medyadan büyük tepki toplarken skandal ifadelerin yer aldığı video da paylaşılmaya başlandı.

Bir sosyal medya kullancısı programdaki o anları gösteren videoyu paylaşarak "Bu bir suç duyurusudur! FETÖ'nün Youtube yayınında, terörist Ergun Babahan AK Parti'nin önünde bomba patlatacaklarını üstü kapalı hocası gibi ağzından kaçırmış. Kanları bitlendi bunların" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Cemil Barlas ise FETÖ'nün Youtube kanalındaki programdan bir kesiti alıntılayarak sosyal medya hesabından "FETÖ'den terör tehditi" diyerek tepkisini ortaya koydu.



ERGUN BABAHAN YURT DIŞINA KAÇMIŞTI
Ergun Babahan'ın FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ardından 20 Temmuz'da Bodrum'dan deniz yoluyla yurt dışına çıktığı belirlenmiş, 17-25 Aralık girişimi ardından Fethullahçı Terör Örgütü lehine çok sayıda ileti atmıştı. Kapatılan Bugün Gazetesi'nde Babahan örgüt lehine yazılar kaleme alıyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN