Son dakika: Başkan Erdoğan Almanya Başbakanı Scholz ve Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile peş peşe görüştü

Gelen son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u göreve başlamasından dolayı tebrik etti. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Scholz ile Erdoğan’ın telefonda görüştüğünü belirterek, "Türkiye ile Almanya arasındaki yakın koordinasyonu sürdürme isteği konusunda hemfikir" olduğunu söyledi. Küresel diplomasi trafiği devam eden Başkan Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile telefonda görüştü. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 21 Aralık 2021, 20:56 Güncelleme 22 Aralık 2021, 01:36
Son dakika: Başkan Erdoğan Almanya Başbakanı Scholz ve Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile peş peşe görüştü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, yaptığı yazılı açıklamada, Scholz ile Erdoğan'ın telefonda görüştüğünü açıkladı.

Hebestreit, "Başkan Erdoğan, Şansölye'yi göreve başlamasından dolayı tebrik etti." ifadesini kullandı.

"İKİ LİDER HEMFİKİR"

İki liderin "Türkiye ile Almanya arasındaki yakın koordinasyonu sürdürme isteği konusunda hemfikir" olduğunu aktaran Hebestreit, görüşmenin merkezinde ikili ilişkiler ve dış politika konularının bulunduğunu kaydetti.

STRATEJİK BAKIŞ DEVAM EDECEK

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'la görüşmesinde yeni dönemde de iki ülke ilişkilerinde sağduyu ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını belirtti.

Erdoğan ayrıca, Türkiye-AB ilişkilerinin katılım perspektifini esas alan olumlu gündem çerçevesinde ilerletilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeni dönemde de iki ülke ilişkilerinde sağduyu ve stratejik bakışın hakim olmaya devam edeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın eşgüdüm ve düzenli irtibat halinde olmalarının fayda sağlayacağını ifade etti.

Küresel diplomasi trafiği devam eden Başkan Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile telefonda görüştü.

İŞTE ELE ALINAN KONULAR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Venezuela ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı.

"MÜKEMMEL BİR GÖRÜŞME YAPTIK"
Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro görüşmenin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Maduro, ''Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mükemmel bir telefon görüşmesi yaptım. Önümüzdeki yıllar için büyük zorluklardan ve ortak kalkınma için tüm işbirliği alanlarında ilerleme ihtiyacından bahsettik. Üstesinden geleceğiz'' açıklamasını yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN