İYİ Partili Durmuş Yılmaz Türk Lirası'nın değer kazanmasını hazmedemedi! Vatandaş Yılmaz'ın sözlerine itibar etmedi

Başkan Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası alınan ekonomik önlemleri açıklamasıyla birlikte döviz fiyatları adeta çakıldı. Türk Lirası'nın değerini artıracak önlemler muhalefetin de dengesini bozdu. İYİ Parti'de görev yapan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, adeta Türk Lirası'nın dövize karşı değer kazanmasından rahatsız oldu. Yılmaz dün akşam saatlerinde "Bu bir alım fırsatıdır" diyerek vatandaşı döviz almaya yönlendirmeye çabaladı. Yılmaz'ın tüm çabalarına rağmen dövizdeki düşüş bugün de yüzde 10 seviyesini aştı. Dolar 11 TL, euro ise 13 TL seviyesine kadar geriledi.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2021, 01:01 Güncelleme 21 Aralık 2021, 10:22
İYİ Partili Durmuş Yılmaz Türk Lirası’nın değer kazanmasını hazmedemedi! Vatandaş Yılmaz’ın sözlerine itibar etmedi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Kabine toplantısının ardından tarihi bir açıklama yaptı. Erdoğan, Türk Lirası'nın değerini korumak için alınacak önlemleri açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından döviz kurları adeta çakıldı. Türk Lirası'nın dolar ve euroya karşı değer kazanması, otel odalarında gizlice IMF ile pazarlık masasına oturan İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ı üzdü.

TL'NİN DEĞER KAZANMASINI HAZMEDEMEDİ
Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, CHP'nin yayın organı Halk TV'de katıldığı yayında doların düşmesiyle ilgili tepki çeken bir açıklama yaptı. Yılmaz, TL'nin değer kazanmasını "Döviz alım fırsatı" olarak yorumladı. "Bu bir alım fırsatıdır." ifadeleriyle vatandaşı döviz almaya yönlendirdi.

SKANDAL İFADELER
Dolar ve euro kurlarında yaşanan düşüşü adeta hazmedemeyen Yılmaz canlı yayında "Bu bir alım fırsatıdır. Piyasa Erdoğan'ın bu söylemlerini satın almadı, şu anda piyasaya kesin bir müdahale var. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir" ifadelerini kullandı.

İSTEDİĞİNİ ALAMADI
Durmuş Yılmaz'ın açıklamalarına rağmen vatandaş Türk Lirası'na olan desteğini sabah saatlerinde de sürdürdü. Dün Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar ve euro kurlarındaki düşüş bu sabah da devam etti. Dolar 11 lira, euro ise 13 lira seviyesine gerilerken; dün akşamdan beri Türk Lirası dövize karşı %40 seviyesinde değer kazandı.

Yılmaz'ın bu açıklaması sonrası sosyal medyada tepki paylaşımları peş peşe geldi.

"NEDEN BU ÜLKEDEN BU KADAR NEFRET ETTİN"
Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, "Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Partili Durmuş Yılmaz, neden bu ülkeden bu kadar nefret ettin?" ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN