Son dakika: Eski futbolcu Sezer Öztürk'e 32 yıl 9 aya kadar hapis istemi! Trafikte silahla dehşet saçan Sezer Öztürk...

Son dakika... Sancaktepe'de 19 Eylül'de yol verme tartışması yaşadığı Halil İbrahim Scolten'i ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü iddia edilen eski futbolcu Sezer Öztürk hakkında 5 ayrı suçtan 32 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Öztürk'ün Scolten'in arkasından koşarak ve hedef gözeterek altı el ateş ettiği, Öztürk tarafından ateşlenen mermilerden birinin Halil İbrahim Scolten'in sırt kısmına isabet edip göğüs kısmından çıktığı anlatıldı.

Giriş Tarihi 16 Aralık 2021, 13:33 Güncelleme 16 Aralık 2021, 14:30
Son dakika: Eski futbolcu Sezer Öztürk’e 32 yıl 9 aya kadar hapis istemi! Trafikte silahla dehşet saçan Sezer Öztürk...

İÇİNDEKİLER

Sancaktepe'de 19 Eylül Pazar günü akşam 17.30 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, Halil İbrahim S. (24) babası, ağabeyi ve arkadaşlarıyla mangala gittiği esnada olay yerine gelen Fenerbahçeli eski futbolcu Sezer Öztürk'le arkadaşları arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın alevlenmesiyle lüks otomobilinden ateş açan Sezer Öztürk olay yerinden uzaklaşırken kavga sonucu ise Halil İbrahim S. hayatını kaybederken 4 kişi yaralanmıştı. Meydana gelen olayın ardından kayıplara karışan Sezer Öztürk hakkında ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasından sonra firari futbolcu, Artvin Hopa'da bir kamyonetin arkasında yurt dışına çıkmak üzereyken yakalanarak tutuklanmıştı.

YUMRUKLA BAŞLADI, MERMİYLE BİTTİ
Yol verme kavgasının cinayete dönüştüğü olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 19 Ekim tarihinde düğünden ayrılan maktul ve arkadaşlarının 3 araç halinde mangal yapmak için hareket ettikleri, yolda kendilerine yol tarifi sorulması üzerine maktulün araçtan inerek yol tarif etmeye başladığı, bu sırada şüpheliler Sezer Öztürk ve Ömer G.'nin aileleriyle birlikte de 2 araç şeklinde maktulün bulunduğu yere geldikleri, yoldan geçemedikleri için maktulden yol vermesini istemeleri üzerine maktulün diklendiği, şüpheli Öztürk'ün 15 dakika sonra yeniden yol istemesi üzerine otopsi raporunda alkollü olduğu belirlenen maktulün Öztürk'e yumruk atarak kavga başlattığı aktarıldı.

AİLELERİNİ EVE BIRAKTIKTAN SONRA...
Sandalyelerin fırlatıldığı kavganın büyüyerek arbedeye dönüştüğünün belirtildiği iddianamede, şüpheli Ömer G.'nin silahla havaya ateş ettiği, ardından bıçakla birkaç mağduru yaraladığı, maktul ve arkadaşlarının araçlarına binerek olay yerinden kaçmak istedikleri esnada şüpheli Sezer Öztürk'ün bijon anahtarını araçlarına doğru savurduğu, bunun üzerine araç camının kırıldığı ve müşteki Metin A.'nın sol kulak memesinin koptuğu, maktul ve arkadaşlarının olay yerinden gitmesinden sonra şüpheliler Sezer Öztürk ve Ömer G.'nin oradaki tanıktan maktulün nerede oturduklarını öğrendikleri ve ailelerini eve bıraktıktan sonra maktulün evine doğru yola koyuldukları anlatıldı.

SIRTINDAN GİRİP GÖĞSÜNDEN ÇIKMIŞ
İddianamede, yolda maktul ve şüphelilerin karşılaşması üzerine maktulün kaçmaya başladığı, şüpheli Sezer Öztürk'ün ise bu esnada araçtan inerek elindeki tabancayla maktule 6 el ateş ettiği, bir merminin maktulün sırtına isabet ederek göğüs kısmından çıktığı, bu esnada bir tanığın olayı kamera kaydına aldığı, şüpheli Öztürk'ün silahla çevredekileri de tehdit ettiği, ardından Ömer G.'nin de 2 el havaya ateş ettiği ve ardından olay yerinden kaçtıkları ifade edildi. Aynı zamanda iddianamede maktulün hastaneye kaldırılmasının ardından iç kanama sonucu vefat ettiği kaydedildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİKLERİ VURGULANDI
Şüpheli Sezer Öztürk'ün iddianamede yer alan savunmasında silahla maktule doğru ateş etmediğini, maktule ateş edenin Ömer G. Olduğunu söylediği, şüpheli Ömer G.'nin ise iddianamedeki savunmasında kalabalık grubun kendilerine saldırdıkları için havaya ve yere ateş ettiğini söylediği ve her şüphelinin de suçlamaları kabul etmediği yer aldı. İddianamede meydana gelen olayın 2 bölüm halinde incelenmesi gerektiği vurgulanırken ilk olayda şüphelilerin birlik halinde hareket etmediği ancak maktulün ölümüyle sonuçlanan ikinci olayda şüphelilerin birlik olduklarının anlaşıldığı belirtildi.

HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Şüphelilerin hayvanat bahçesinden dönerken maktul ve arkadaşlarıyla çıkan tartışmada ailelerinin yanında darba uğradıkları göz önüne alındığında ilk olayda ve kavganın hiddetinin henüz geçmediği aşamada gerçekleşen ikinci olayda da şüpheliler hakkında haksız tahrik hükümleri uygulanmasının yasal gereklilik olduğu açıklandı. Aynı zamanda şüpheliler ve mağdur şüphelilerin işledikleri suçların belirtildiği iddianamede, şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair yeterli şüphenin olduğu ifade edildi.

s

İŞTE ESKİ FUTBOLCU İÇİN İSTENEN CEZA
Sabah'ta yer alan habere göre, soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede mağdur şüpheli Duran G.'nin 'Silahla basit yaralama' suçundan 2 yıla kadar hapsi istenirken mağdur şüpheli Sezer Öztürk'ün 'İştirak halinde haksız tahrik altında kasten öldürme' suçunun da aralarında olduğu 5 ayrı suçtan 37 yıl 5 aya kadar, şüpheli Ömer G.'nin ise 'İştirak halinde haksız tahrik altında kasten öldürme' suçunun da aralarında yer aldığı 8 ayrı suçtan 38 yıl 2 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.