CHP'li İBB'nin 'halk ekmek kuyrukları' yalanı işte böyle deşifre oldu: Ekmek 2 saat geç geliyor

CHP'li İBB'nin günlerdir sürdürdüğü 'İstanbullular Halk Ekmek büfelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor' yalanı sosyal medya sayesinde çöktü. Bir sosyal medya kullancısı evinin önündeki Halk Ekmek büfesini takip ettiğini ve ekmeğin bir haftadır normalinden 1,5-2 saat geç geldiğini vatandaşların da kuyruk oluşturduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2021, 20:20 Güncelleme 15 Aralık 2021, 20:31
CHP’li İBB’nin ’halk ekmek kuyrukları’ yalanı işte böyle deşifre oldu: Ekmek 2 saat geç geliyor

İÇİNDEKİLER

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun başında olduğu İBB, günlerdir ekonominin kötü gittiği algısını oluşturmak için İstanbulluların Halk Ekmek büfeleri önünde kuyruğa girdikleri belirtip bunun üzerinde hükümeti eleştiriyor.

Ancak kuyruk yalanı sosyal medyada deşifre oldu.

EKMEK BİR HAFTADIR GEÇ GELİYOR
Bir sosyal medya kullancısı Twitter hesabından evinin önündeki Halk Ekmek büfesiyle ilgili gözlemini paylaştı.

Ahmet Hakan isimli kullanıcı şunları yazdı "Ayıptır, günahtır. Her zaman saat 13 sıralarında gelen ekmek 14.30 oldu hala gelmedi. İnanın görüyorum 2 saattir bekleyen var. Bir haftadır geç geliyor."

Halkı provoke ederek sürekli kriz, kıtlık var diye sokaklara dökmeye çalışan CHP, son olarak Halk Ekmek üzerinden çirkin bir algı operasyonuna soyundu.

CHP yandaşı medya, son günlerde partiden gelen talimatla "İstanbul'da büfelerinden uygun fiyata ekmek almak için uzun kuyruklar oluşturmaya başladı." şeklindeki haberlerine hız verdi.



CHP'NİN ÖRGÜTÇÜSÜ DÜĞMEYE BASTI
Operasyonun başında yerel seçimlerde CHP'nin Sancaktepe belediye başkan adayı olan Özgen Nama var! İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Demirtaş aşığı olmakla ve örgütçülüğü iyi bilmekle tanınan bir isim!



PROVOKASYON NASIL İLERLEDİ?
Provokasyonun ilk zincirinde "AK Parti Halk ekmek büfelerini koymamızı engelliyor" yalanı var.




İBB meclisinde alınan ve İmamoğlu'nun da imzası olan kararda, bir yere büfe koymak için yerel belediyeden izin şartı var. Örneğin Üsküdar'a büfe açmak isteyen İBB öncelikle Üsküdar Belediyesi'nden izin almalı.



Fakat Özgen Nama bu düzenlemeyi bile bile önce birçok yere kanunsuz bir şekilde büfe koymak istedi, daha sonra yasaya aykırı işlem durdurulunca ise "Bakın İBB'nin Halk Ekmek büfeleri engelleniyor" algısıyla mağduriyet yaratmaya çalıştı. Yani burada maksat büfe açmak değil, ucuz bir tiyatro ile vatandaşı aldatmak.

TEDARİK KRİZİ KASITLI VE CHP KAYNAKLI
Halk Ekmek provokasyonunun ikinci zinciri ise tedarik zincirinde sorun çıkarmak. İBB meclisinde alınan kararın 3. maddesinde Halk Ekmek'in bakkallara da dağıtılabileceği, buradan da satış yapılabileceği bilgisi yer alıyor. Yine İmamoğlu imzalı bir karar.



Fakat öyle ki örgütçü Özgen Nama, bu kararı bile bile İstanbul'da ekmek krizi çıkması için krizin fitilini kasıtlı olarak ateşliyor. Büfelere geç ekmek teslimatı yapılmasını, Halk Ekmek'in az üretilmesini ve talebi karşılalamasını, bakkallara ekmek dağıtılmamasını sağlayan örgütçü Nama, böylelikle İstanbul'da tedarik krizi yaratarak önce büfeler önünde kuyruğa neden oluyor, sonra bu kuyruk hükümetin suçu imiş algısı yaratarak AK Parti'yi ve yerel belediyeleri hedef gösteriyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN