Ekrem İmamoğlu'nun 26 kişilik danışman ordusu ortaya çıktı

Yönetime geldiği günden itibaren elle tutulur bir projeye imza atamayıp PR siyasetiyle iş yapan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun perde arkasındaki 26 kişilik danışman ordusu gün yüzüne çıktı. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fahri Şahin; İmamoğlu’nun 26 danışmanın isim ve soy isimlerini paylaştı. Hizmet alımı yaptığı danışmanlık şirketlerin danışmanlarının söz konusu listede yer almadığı öğrenildi. İşte isim isim o danışmanlar...

Giriş Tarihi 09 Aralık 2021, 20:29 Güncelleme 09 Aralık 2021, 20:30
Ekrem İmamoğlu’nun 26 kişilik danışman ordusu ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 26 kişilik danışman kadrosu olduğu ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu'nun danışmanlarının yüksek oranda danışmanlık ücreti aldığı ifade edildi. Danışmanlara Passat marka makam aracı, makam şöförü ve asistan tahsis edildiği öğrenildi. Danışmanların çaycılarının da olduğu bildirildi.



BU DANIŞMALARA NE DANIŞILIYOR?
AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fahri Şahin; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından Ekrem İmamoğlu'nun 26 danışmanın isim ve soy isimlerini paylaştı. Fahri Şahin, "Bu danışmalara ne danışılıyor? İBB'nin sorunları mı, siyasi kariyer planı mı?" diye sordu.



Şahin, "İBB'nin 'Misafir' Belediye Başkanı'nın 26 kişilik danışman kadrosu var. (Hizmet alımı yaptığı danışmanlık şirketleri hariç) İstanbul'un hizmete hasret kaldığı görülünce insanlar doğal olarak soruluyor; bu danışmalara ne danışılıyor? İBB'nin sorunları mı, siyasi kariyer planı mı? İstanbul bunu haketmiyor!" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun 26 kişilik danışman kadrosu şöyle:
Ertan Yıldız
Yiğit Oğuz Duman
Tonguç Çoban
Baki Aydöner
Gökhan Günaydın
Filiz Doğan



Yakup Öner
Ergün Şahin
Melih Geçek
Cengiz Özkarabekir
İrfan Baran

İbrahim Bülbüllü
Hakkı Sağlam
İbrahim Kalpaklıkaya
Resul Emrah Şahan
Bülent Akköse
Hakan Akkuş
Fatih Oğuz


Ceren Akdağ
Mehmet Çakılcıoğlu
Murat Ongun
Murat Kantekin
Cemalettin Özdemir
Zeynep Neyza Akçabay
Hasan Uzunyayla