CHP'li Ekrem İmamoğlu 2018'de 'ret' oyu verdiği 'Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin açılışını yaptı!

Temelleri AK Parti'nin İBB'yi yönettiği dönemde atılan Türkiye'nin ilk Avrupa’nın en büyük ‘Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’ CHP'li İBB yönetimi tarafından açıldı. Açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katıldığı tesisin yapımı için 2018 yılında Beylikdüzü Belediye Başkan Ekrem İmamoğlu'nun da içinde bulunduğu CHP grubunun ret verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2021, 23:48 Güncelleme 28 Kasım 2021, 00:25
CHP’li Ekrem İmamoğlu 2018’de ’ret’ oyu verdiği ’Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’nin açılışını yaptı!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden itibaren somut bir projeye imza atmayan CHP'li Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminde yapılan projelere çökerken bir bombası daha ortaya çıktı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE TEMELLERİ ATILAN PROJEYİ AÇTILAR
CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetiminde İBB CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte temelleri AK Parti döneminde atılan 'Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin açılışını yaptı.

CHP VE EKREM İMAMOĞLU'NUN PROJEYE RET OYU VERDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gururla açtığını söylediği ve temeli 2017'de atılan İBB Katı Atık Yakma Tesisi'nin 2018'teki borçlanma teklifine CHP'li meclis üyeleriyle birlikte "RET" oyu verdiği ortaya çıktı. İmamoğlu o dönem CHP'den Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU UYGUN GÖRDÜ
2018'de İBB Meclisine getirilen borçlanma dosyasında görüş bildiren Plan ve Bütçe ile Çevre ve Enerji komisyonları, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finanman Müdürlüğünün, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2018 Yılı Yatrım Programında yer alan İBB Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi işinin ileri teknoloji ve büyük tutarda maddi kaynak gerektiren alt yapı yatırmlarından olduğu değerlendirilmiş olup tesisin yapılmasını teminen 340 milyon Euro borçlanması komisyonumuzca uygun görülmüştür" denildi.

CHP RET VERDİ
Mecliste yapılan oylamada ise CHP grubu tesisin yapılması için gerekeni olan finansman desteğine ret kararı verdi.

Meclis dosyasında ise bu durum, "Plan ve Bütçe- Çevre ve Enerji Komisyonları müşterek raporunda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 7 Seçim Dönemi 6'nci Toplantı Yılı Kasım Ayı Toplantılarının 21 Kasım 2018 tarihli 8'inci birleşiminde okunarak, müzakereye açıldı: CHP Grubunun muhalefetiyle yapılan işaretle oylama neticesinde raporun aynen ve oyçokluğu ile kabulü kararlaştırılmıştır" denilerek kayıtlara geçti.

"ÖZÜR DİLESİN MAHCUBUM DESİN"
Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerindne bir paylaşım yapan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Gösu, "CHP'li İBB Başkanı, dün gururla açtığını söylediği ve temeli 2017'de atılan İBB Katı Atık Yakma Tesisi'nin 2018'teki borçlanma teklifine CHP'li meclis üyeleriyle birlikte "RET" vermişti. Sayın Başkan gururlanmadan önce özür dilesin, "mahçubum" desin." ifadeleriyle belgeleri paylaştı.

AKŞENER AÇILIŞTA İMAMOĞLU'NU PARLATTI
Söz konusu açılışta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 için adaylığa hazırlanan Kılıçdaroğlu'nun gözünün içine bakarak İmamoğlu'nu parlattı. Akşener, "Performansınızın devamını dilerim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım olacak" diyerek "Belediye başkanları bir dönem daha göreve devam etmeli" diyen Kılıçdaroğlu'na karşı 'İmamoğlu aday olmalı' sinyali vererek ittifakı çatlatacak bir hamle daha yaptı.