"Helalleşme yolculuğuna çıkıyorum" diyen Kılıçdaroğlu'na Kocasakal'dan tepki: Lafa gelince Atatürkçüsünüz...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından paylaştığı video mesaj ile "helalleşme" çıkışında bulunmuştu. Sürekli toplumu ayrıştıran açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun 'Hellaşme' yolculuğu ise ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. CHP tabanında da rahatsızlığa neden olan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına eski CHP'li İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal tepki gösterdi. Kocasakal, "Helalleşme adı altında kimi, kimleri katliamcı ilan ediyordu? Ama lafa gelince Atatürk'ün partisi, ama lafa gelince Atatürkçüsünüz değil mi?" dedi.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2021, 09:49 Güncelleme 16 Kasım 2021, 16:59
Helalleşme yolculuğuna çıkıyorum diyen Kılıçdaroğlu’na Kocasakal’dan tepki: Lafa gelince Atatürkçüsünüz...

İÇİNDEKİLER

Kutuplaşma siyasetini her fırsatta kullanan, tehditkar söylemleri ile toplumun sinir uçlarını geren Kemal Kılıçdaroğlu dün her zamanki tavrının aksine 'Helalleşme' çıkışında bulundu.

CHP TABANI RAHATSIZ

Kılıçdaroğlu "helalleşme" paylaşımı ile tabanı kadar parti ile özdeşleşmiş, kongrelerde rakibi olmuş isimlerin de tepkisini çekti. O isimlerden biri de eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal oldu.

Kocasakal, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini hedef aldı.

"LAFA GELİNCE ATATÜRK'ÜN PARTİSİ"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatan Kocasakal, "Duydunuz mu? Kemal Bey helalleşme yolculuğuna çıkma kararı almış! Affetmeyi ve affedilmeyi kucaklayarak helallik istemeyi başarmak gerekiyormuş! Bu, iktidardan daha önemli bir vizyonmuş. Helalleşme adı altında kimi, kimleri katliamcı ilan ediyordu? Ama lafa gelince Atatürk'ün partisi, ama lafa gelince Atatürkçüsünüz değil mi?

Anlaşılıyor ki af dilenip, helalleşilecek ve bu şekilde kapatılacak ilk yara 'Dersim katliamı' Seyit Rıza'yı da onursal üye yaparsınız artık!" ifadelerini kullandı.

"CANAN HANIMI KIRACAK..."

Kocasakal, Türkiye'nin tek parti dönemine ait tartışmalı konularını da hatırlattığı paylaşımında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu da hedef aldı.

Kaftancıoğlu'nun geçmişte yaptığı sözde Ermeni soykırımı paylaşımlarını hatırlatarak, "Bu arada her ne kadar, maratonlarda tişörtlerde 1919, 1923 varsa da, Sayın Çelebi'nin dediği gibi zihinlerde 1915 var. O nedenle 1915 Ermeni soykırımı ile de 'yüzleşilmeli', helalleşilip kucaklaşılmalı. Herhalde 1919 Canan Hanım'ı kıracak halleri yok." dedi.

DERİN YARALAR

Kılıçdaroğlu gündeme gelen ve tepkilere neden olan videosunda, "Geçmişin arabalarıyla hiçbir yere gidemeyeceğimizi artık biliyoruz. Onun için artık helalleşme zamanıdır. Benim liderliğini yaptığım partinin de geçmişte yarattığı derin yaralar vardır. Uzun süredir de önce bu yaraları yaratan o sistemi değiştirmekle uğraştım, şimdi ise dışarıya dönme zamanı. Ben bu yaraların kapanması için helallik isteme, helalleşme yolculuğuna çıkıyorum. ifadelerine yer vermişti.