Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Miçotakis'e çok sert mülteci tepkisi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, mülteci krizinin Türkiye’den kaynaklandığını iddia eden Miçotakis’e sert tepki gösterdi: Bu nankörlüktür. Miçotakis ve avanesi yalanla gün geçiriyorlar.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2021 Güncelleme 12 Kasım 2021, 07:03
Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Miçotakis’e çok sert mülteci tepkisi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile Külliye'de bir araya geldi. 9 anlaşmanın imzalandığı görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapan Erdoğan. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i eleştirdi.

"5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan bir ülkeye mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor demek nankörlüktür. Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Yunanistan'ın kendisi şu anda Amerika'nın bir üssü durumuna gelmiştir. ABD'nin kendisine seçtiği komşu yanlış bir komşu. Üs olarak Ege'de Yunanistan'la takındıkları tavır doğru tavır değil.

81 ŞEHRE MİLLET ORMANI
Başkan
Erdoğan, Beştepe'deki Millet Ormanı'nda, Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Töreni'ne katıldı. Erdoğan, 81 ile 1 millet ormanı kurmayı hedeflediklerini açıkladı:

Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar dikilen fidan sayısını 7 milyara, ülkemizin orman varlığını yüzölçümümüzün üçte birine ulaştırmaktır.