PYD elebaşı Ferhat Abdi Şahin'den CHP'ye tezkere teşekkürü! Özel davet yolda

Kaset operasyonuyla şaibeli bir şekilde CHP'nin başına geçen mandacı Kılıçdaroğlu, terör örgütlerinin de eli kolu, avukatı haline gelmiş durumda. Türkiye'nin terörle mücadelesine takoz olmak isteyen CHP, Kılıçdaroğlu liderliğinde tezkereye hayır oyu verdi. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, TBMM'deki oylamada HDP ile birlikte Mehmetçik'e sınır ötesi operasyonu yetkisi veren tezkereye 'hayır' diyen CHP'ye teşekkür etti. Söz konusu adımı 'Türkiye'de dengelerin değiştiği' şeklinde yorumlayan terörist, "CHP'den bir heyeti davet edebiliriz" dedi.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2021, 10:56 Güncelleme 10 Kasım 2021, 11:55
PYD elebaşı Ferhat Abdi Şahin’den CHP’ye tezkere teşekkürü! Özel davet yolda

İÇİNDEKİLER

Irak ve Suriye'de terör örgütlerine karşı, TSK'nın sınır ötesindeki görev süresini 2 yıl uzatacak olan tezkereye CHP, HDP'den gelen "Yeni bir yürüyüşe başlama konusunda tezkereler ilk önemli imtihan olacaktır" ve "Tezkereye hayır deyin" çağrıları sonrası 'hayır' oyu verdi.

"TEZKEREYE 'HAYIR' OLUMLU BİR ADIM"
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, CHP'nin tutumunu 'olumlu' buldu. Uluslararası güçlerin PYD işgalindeki bölgelere yönelik bir operasyona karşı durmasının CHP'yi Suriye tezkeresine "hayır" deme konusunda cesaretlendirdiğini belirten Şahin, her halükârda bunun iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu söyledi.



"TÜRKİYE'DE DENGELERİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖSTERİYOR"
Terörist "CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici" şeklinde konuştu.

Elebaşı Şahin, "CHP'den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya?" sorusuna da, "Olabilir. Bence olumlu da olabilir" cevabını verdi.

PKK'DAN DA ALKIŞ GELMİŞTİ
Öte yandan CHP'nin, HDP'nin çağrısıyla Irak ve Suriye tezkeresine "hayır" oyu vermesi terör örgütü PKK'dan tam not aldı. Konuyla ilgili konuşan PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP'nin "evet" demesi halinde iktidar olma iddiasını sürdüremeyeceğini anladığını belirterek "Böyle düşünüyorsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır" dedi.

TERÖRİST ABDİ ŞAHİN'LE CHP ARASINDA "PARALELLİK"
Terörist Abdi Şahin'in dikkat çeken bir mesajı da Irak'ta Erbil yönetiminin PKK'ya karşı aldığı sert tavırla ilgiliydi. Şahin şunları söyledi: "Kürtler arası diyaloğun başarısı için ön koşul olarak Kuzey Irak'taki gerginlik durdurulmalı. Son 20 yıldır önlemeyi başardığımız Kürt içi çatışmalar konusunda ciddi korkular var. Washington Kürtler arası diyaloğu geliştirme ve farklılıkları sona erdirme yollarını desteklemeli."

Şahin'in bu sözleri, CHP heyetinin geçtiğimiz günlerde Erbil'e yaptığı ziyarette verilen mesajları anımsattı. CHP heyeti, başta Mesut Barzani olmak üzere IKBY yöneticileriyle görüşmelerinde, "Vesayet savaşları bitirilmeli, bölgeye barış gelmeli" mesajı vermişti. Erbil-Ankara ittifakından duydukları rahatsızlığı dile getiren PKK elebaşları Murat Karayılan ve Ferhat Abdi Şahin'le CHP'nin aynı görüşü paylaşıyor olma ihtimali endişe konusu oldu.

BIDEN'IN EKİBİYLE DE TEMASTA
YPG liderlerinden "Mazlum Abdi" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, The Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Dürüst olmak gerekirse ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden sonra insanlar korktu. Aynı durumla karşılaşacaklarından korktular" ifadelerini kullandı.

Biden yönetiminin buna hızlı yanıt verdiğini ve elçiler gönderdiğini belirten Şahin, "Buranın Afganistan olmadığı konusunda bize güvence verdiler. Politikanın tamamen farklı olduğunu söylediler" dedi.

İŞTE TERÖRİST MAZLUM KOBANİ'NİN 'KIRMIZI BÜLTEN' DOSYASI
*Abdullah Öcalan'ın 'manevi evladım' dediği, Mazlum Kobani olarak bilinen ve ABD'nin 'general' diye andığı teröristin asıl adı Ferhat Abdi Şahin'dir.

*Suriye'nin El Malikiye (Derik) kasabasına kayıtlıdır.

* İçişleri Bakanlığı'nın 4 milyon para ödüllü kırmızı listesinde yer alıyor.

*Diyarbakır, Van , Hakkari, Şırnak Başsavcılıklarında hakkında daimi arama kararı bulunuyor.

*28 yıldır terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer alıyor.

*Pek çok kanlı PKK saldırısının baş failidir.

*1991-1996 arasında Hakkari kırsalında sözde Cilo Eyalet sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.

* 1997-2003 yıllarında PKK'nın sözde Avrupa sorumluluğunu yaptı.

*Festival, konser ve kamp adı altında Avrupa'nın hedr tarafından Hollanda'ya topladığı gençlerin beynini yıkadı ve Kandile topladı.

*Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a İtalya'da siyasi sığınma hakkı verilmesi için çabaladı.

* Terörist bu tarihten sonra Mahmur Kampına döndü ve burada bir sene faaliyet gösterdi.

*2013te Suriye'ye YPG'nin sözde özel kuvvetleri ve istihbarat sorumlusu olarak gitti.

* Terörist Şahin bölgede bulunduğu süre boyunca DEAŞ'a karşı mücadelede İran ve ABD ile görüşmeleri yürüttü. DEAŞ'a karşı mücadelede ABD ile ittifak kurulması sağlayan Mazlum Kobani 2014 yılına gelindiğinde Washington yönetiminin bölgede temas kurduğu bir aktör haline geldi.

* ABD'nin DEAŞ ile mücadele adı altında bölgeye binlerce TIR'lık silah ve mühimmat yollamasıyla terörist Şahin önemli bir güç elde etti. Bu güçle Türkiye sınırlarının da dahil olduğu Suriye'nin kuzeyi Şahinin yönetimindeki PKK/YPG'nin eline geçti.

*2013 yılından bugüne kadar geçen 6 yılda geçen PKK/YPG tarafından öldürülen 25 bin Kürdün katliamından, PYD/YPG'nin kullandığı çocuk asker suçundan da sorumludur.

*Türkiye'de sözde TAK adına gerçekleşen 8 bombalı saldırının da emir ve talimatını verdi.

*Teröristin Şahin Günlüğü adında katliamlarını yazdığı bir de kitabı var.

Terörist Şahinin gerçekleştirdiği başlıca terör saldırıları ise şöyle:

22 Ağustos 1996: Şemdinlide görevlerine giden köy korucularına Örencik mezrası yakınlarında roketatarla yapılan saldırı. 3 korucu, 2 sivil olmak üzere toplam 5 şehit , 11 yaralı.

8 Kasım 1996, Hakkari Çukurcada bir minibüse roketli saldırı. 12'si köy korucusu 17 şehit, 8 yaralı.

10 Temmuz 2005, Çeşmede bir eğlence merkezinde bombalı saldırı, 20 yaralı.

16 Temmuz 2005, Kuşadası Kadınlar Denizinde bir minibüse yerleştirilen bombanın patlatılması. 6 sivil şehit.

29 Ağustos 2006, Antalya Kalekapısı mevkiinde saldırı. 4 sivil şehit 87 yaralı.

27 Temmuz 2008, İstanbul Güngören saldırısı. 5'i çocuk 17 sivil şehit, 154 yaralı.

20 Ağustos 2008, Mersin- Adana otoyolunda canlı bomba saldırısı 13 polis yaralı.

3 Ekim 2008, Şemdinlideki Aktütün Karakoluna düzenlenen saldırı, 17 asker şehit.

7 Aralık 2009, Tokat-Reşadiye saldırısı 7 asker şehit.

19 Haziran 2010, Hakkari Şemdinlideki Gediktepe Üs Bölgesine saldırı. 11 asker şehit.

31 Ekim 2010 İstanbul Taksim Meydanında intihar saldırısı. 15'i polis 32 kişi yaralı.

14 Temmuz 2011, Diyarbakır Silvan'da saldırı. 13 asker şehit.

17 Ağustos 2011, Hakkari Çukurcada saldırı. 11 asker ve 1 köy korucusu şehit.

20 Eylül 2011, Ankara Kumrularda saldırı. 5 sivil şehit, 34 yaralı.

18 Ekim 2011, Hakkari Çukurcada saldırı. 26 asker şehit.

20 Ağustos 2012, Gaziantep'te bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı saldırı. 4ü çocuk 9 sivil şehit, 66 yaralı.

Sınır hattındaki Samanlı, Serbest, Alan, Pirinçeken, Tekeli, Derecik, Ortaklar, Gelişen, Umurlu karakollarına yönelik hain saldırılarda 63 asker şehit edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN