Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya arka çıkan Cem Yılmaz kendini savundu: Siyaset yapmıyorum

Cem Yılmaz dün katıldığı bir yayında, terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş ve Gezi Parkı olayları ile 15 Temmuz darbe girişimi ile bağlantısı sebebiyle tutuklu olan Osman Kavala'ya destek çıktı. Yılmaz gelen tepkilerin ardından 'siyaset yapmadığını iddia ederek, "Ne nezaketle söylerseniz söyleyin dediğinizin hiç bir anlamı olmayan lincin içine sokulmaktan artık yıldım. Yahu az biraz siyasetle uğraşsam yahu tamam diyeceğim." dedi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 22:25 Güncelleme 03 Kasım 2021, 23:23
Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya arka çıkan Cem Yılmaz kendini savundu: Siyaset yapmıyorum

İÇİNDEKİLER

Cem Yılmaz, dün katıldığı bir canlı yayında terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş ve Kızıl Soros lakaplı Osman Kavala'ya destek çıktı.

Yılmaz kendisine yöneltilen, "Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş konusunda ne düşünüyorsun?" sorusuna skandal bir yanıt verdi.

CEM YILMAZ KAVALA VE DEMİRTAŞ'A DESTEK ÇIKTI
Demirtaş'ın 6-8 Ekim olaylarındaki çağrıları sonucu katledilen vatandaşlardan ve Gezi Parkı olaylarının finansörü, aynı zamanda FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe Girşimi ile bağlantısı tespit edilen Kavala'nın derin bağlantılarından söz etmeyen Yılmaz, "Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. " dedi.

"SUÇU VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR..."
Yılmaz, ikilinin gizemli bir suçu varmış gibi gösterildiğini iddia ederek, "Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Çünkü elimde gerçekten dediğin gibi en yalın hali ile, evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz" dedi.

TEPKİLER SONRASI 'SİYASET YAPMIYORUM' ÇIKIŞI
Yılmaz gelen tepkilerin ardından 'siyaset yapmadığını' iddia ederek, "Ne nezaketle söylerseniz söyleyin dediğinizin hiç bir anlamı olmayan lincin içine sokulmaktan artık yıldım. Yahu az biraz siyasetle uğraşsam yahu tamam diyeceğim." dedi.

Cem Yılmaz Twitter üzerinden şunları söyledi:
"Yine canı isteyen mekanizma beni insanları kışkırtma aygıtı olarak kullanmaya çalışıyor. Ne nezaketle söylerseniz söyleyin dediğinizin hiç bir anlamı olmayan lincin içine sokulmaktan artık yıldım. Yahu az biraz siyasetle uğraşsam yahu tamam diyeceğim.Çok sıkıldım bu oyundan.

Bana aklına geliyo bi anda Pkk lı diyo mesela! Öbürü aşı lobisi der..Yahu nerden bu kadar rahat sallamak. Bi insanın bi eylemi olur bi bilinirliği vardır.Pkk lı ne yahu insan biraz çekinir bir dakka düşünür ya.Ben miyim Pkk lı valla hayret arkadaş.Kime hakkımızı soracağız meçhul."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN