Instagram çöktü mü, ne zaman düzelecek? 3 Kasım DM İnstagram yazışma oluşturulamadı hatası nasıl çözülür? İnstagram önceki mesajlar yüklenemedi sorunu...

Milyonlarca kullanıcı instagram çöktü mü şeklinde arama yapmaya başladı. Instagram uygulaması üzerinden yaşanan sorun sosyal medyada trend topic listesine girdi. Kullanıcılar an itibariyle yazışma oluşturulamadı, öncelki mesajlar yüklenmedi hatasıyla karşı karşıya kaldı. Bu bağlamda arama motorlarında, "İnstagram çöktü mü, ne zaman düzelecek? İnstagram yazışma oluşturulamadı hatası nasıl çözülür? Sorularının yanıtı aranıyor. İşte konu hakkında tüm merak edilenler!

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 22:21 Güncelleme 03 Kasım 2021, 22:23
Instagram çöktü mü, ne zaman düzelecek? 3 Kasım DM İnstagram yazışma oluşturulamadı hatası nasıl çözülür? İnstagram önceki mesajlar yüklenemedi sorunu...

İÇİNDEKİLER

Bir çok kullanıcı sosyal paylaşım sitesi İnstagram'da sorun yaşıyor. Instagram'da bu akşam DM'den mesaj göndermek isteyenler hatayla karşı karşıya kaldı. Peki, Instagram çöktü mü, ne zaman düzelecek? İnstagram yazışma oluşturulamadı hatası nasıl çözülür? İnstagram önceki mesajlar yüklenemedi sorunu nedir? İşte detaylar!

İNSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ SON DAKİKA?

An itibariyle İnstagram DM mesajlaşma sisteminde problemler yaşanıyor. Bazı kullanıcılar İnstagram DM'den mesaj gönderemiyor. İnstagram'da DM bölümü açılmıyor ve mesaj gönderilemiyor.

3 KASIM İNSTAGRAM'A NE OLDU, SORUN NE ZAMAN DÜZELECEK?

3 Kasım Çarşamba günü İnstagram'ın DM bölümünün çöktüğü iddia edildi. Ancak resmi bir açıklama henüz gelmedi.

DM'NİN AÇILIMI NEDİR?

Instagram aracılığı ile herhangi bir kişiye özel mesaj gönderdiğinizde ya da özel mesaj aldığınız zaman, bu DM olarak bilinmektedir. Son zamanlarda ise genel 'sana DM gönderdim' ya da 'sana DM attım' ve benzeri şeklinde tanımlanmaktadır.

Özellikle Instagram aracılığıyla hikaye üzerinden DM son dönemlerde çok sık kullanılıyor. Böylece Instagram kullanıcıları karşılıklı olarak birbirlerine çok daha kolay şekilde ulaşım imkanı elde edebilmektedir. Atılan bir özel mesaj yani deme ile beraber, hikaye üzerinden kolaylıkla cevap verilebilmektedir.

#İNSTAGRAMÇÖKTÜ TWITTER'DA KISA SÜREDE TREND TOPIC OLDU

Instagram'da yaşanan sorun sonrası sosyal medya kullanıcıları #İnstagramÇöktü hastag'i kullanaarak Twitter'da paylaşımda bulundu. #İnstagramÇöktü kısa sürede trend topic oldu.

INSTAGRAM HAKKINDA

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. Facebook'a satılmadan önce 30 milyon kullanıcısı olan Instagram'ın Eylül 2017 itibarıyla 800 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. 20 Haziran 2018'de San Francisco'da düzenlenen etkinlikte Instagram'ın 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığı açıklandı ve yeni nesil televizyon IGTV tanıtıldı.

Belirgin özellikleri; fotoğrafları bir kare şekline sınırlandırmak, Kodak Instamatic ve Polaroid resimler, cep telefonu kameralarında kullanılanın aksine 4:3'lük çerçeve oranı. Bu durum yeni bir güncelleme ile değişmiş, kullanıcılar özgün çerçeve oranı kullanabilir hale gelmişlerdir.