CHP medyasından TÜGVA'ya iftira! Önce İsmail Saymaz sonra Cumhuriyet Gazetesi! İddialara yalanlama geldi

Son dönemde TÜGVA'ya yönelik yalan ve iftira kampanyası başlatan CHP medyası, yalanlarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Daha önce TÜGVA ile ilgili yalan haber yaptığı tescillenen İsmail Saymaz dün yeni bir iftira kampanyasına başladı. Saymaz'ın iftiralarına TÜGVA'lı isimlerden yanıt gecikmedi. Cumhuriyet Gazetesi ise bir dönem Bitlis'te vali yardımcılığı görevi yapan Salih Altun'un TÜGVA için "paralel terör örgütü" uyarısında bulunduğunu iddia etti. Altun, Cumhuriyet'in iddialarını yalanlarken açıklamasında "TÜGVA ile zorlama bağlantılarla ilişkilendirilmeye çalışılarak habermiş gibi servis edilmesi son derece talihsiz olmakla birlikte kasıtlıdır da." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2021, 13:52 Güncelleme 23 Ekim 2021, 15:44
CHP medyasından TÜGVA’ya iftira! Önce İsmail Saymaz sonra Cumhuriyet Gazetesi! İddialara yalanlama geldi

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB'nin Adalar iskelesini hukuksuz şekilde TÜGVA'dan almaya çalışmasının ardından başlatılan yalan terörüne bir yenisi daha eklendi. CHP medyası tarafından hedef alınan TÜGVA ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nde yeni bir iftira yer aldı. İftiranın başrolünde bulunan Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İşte Altun'un açıklamaları
Bitlis Vali Yardımcısı olarak görev yaptığım 2015-2016 dönemi ile ilgili bazı basın yayın organlardan çıkan haberlerde ismimin geçmesi nedeni ile kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Devletimizin şahsıma gösterdiği güven ve teveccühe layık olmaya çalışarak yaklaşık 17 yıldır Mülki İdare Amirliği mesleğini sürdürmekteyim.

2014, 2015 ve 2016 yıllarında Valilerimin de teveccühü ile Bitlis'te Vali Vekilliği ve Terörle Mücadele ve Göç koordinatörlüğü gibi önemli görevlerde bulundum. Devletimize ihanet eden başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm şer odakları ile layıkı ile mücadele ettim.

Nitekim 15 Temmuz 2016 hain darbe gecesi de Bitlis Vali vekili olarak vatansever kamu görevlileri ve halkımız ile birlikte darbeye karşı koydum ve darbecilerin tutuklanmasını sağladım.

Süre gelen bu mücadele esnasında bir çok kripto unsurun husumeti ile karşılaştığım ve bu husumetin hala devam ettiği de yadsınamaz bir gerçektir.

Husumetten kaynaklı yaftalama ve mesnetiz yakıştırmaların bazı haber siteleri ve gazetelerde TÜGVA ile zorlama bağlantılarla ilişkilendirilmeye çalışılarak habermiş gibi servis edilmesi son derece talihsiz olmakla birlikte kasıtlıdır da.

TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR VAKFI, İLİM YAYMA CEMİYETİ gibi Vakıf ve STK'lar kamu yararına çalışan dolayısı ile ülkemiz için faydalı nesiller yetiştirme gayreti içinde olan kurumlardır.

Böylesine güzide Vakıf ve STK'lar hakkında "paralel yapı, terör örgütü" gibi mesnetsiz nitelendirmeler yapılması ve konuya ismimin alet edilmek istenmesinden büyük rahatsızlık duyduğumu açık yüreklilikle ifade etmek isterim.

İŞTE CUMHURİYET'İN O YALAN HABERİ

TÜGVA konusunda yalan söylediği ortaya çıkmasına rağmen iftiralarına devam eden İsmail Saymaz'ın dün yaptığı haberle ilgili bir yalanlama da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ortaokul Koordinatörü Fatih Yüksel'den geldi. Yüksel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsmail Saymaz'a tepki gösterdi ve "Konuştuğu 10 konudan 9'u yalan 1'i şaibeli çıkan İsmail Saymaz iyi okusun, hiç zannetmiyorum ama, belki utanır özür diler ve gazeteciliği bırakır." ifadelerini kullandı.


*İşte İsmail Saymaz'ın o yalanı

İşte Yüksel'in o açıklamaları
Kendileri çalıp, kendileri oynamışlar gülerek izledik ama artık yalanları kabak tadı vermeye başladı. Her dediği 10 şeyin 9'u yalan 1'i de şaibeli çıkan İsmail Saymaz hakkımızda bir araştırma yapmadan eline verilen kâğıtlarla yine konuşmuş.

İ. Saymaz'ın fiyaskoları:
1) İBB'de çalışmaya başladığım tarih, Türkiye Gençlik Vakfı'nın kuruluşundan yıllar öncesine dayanmaktadır. Onu da yanlış almışsınız. 1 Şubat 2012'de işe başladım.

2) İSTAÇ serüvenimi İBB'den ve İSTAÇ'tan dinlemek yerine, elinize tutuşturulan kağıt ile anlatmaya çalışarak yalan haber yapmışsınız. İSTAÇ çalışanlarının birçoğu beni tanır, hem mühendislik dönemlerimi hem de yöneticilik dönemlerimi, ayrıldığım güne kadar sorabilirsiniz.

3) Bırakın az çalışma ya da işe gitmeme iddialarını, mesai mefhumu gözetmeden fazla çalıştığımı herkes bilir.

4) Vakıf çalışmaları ile profesyonel çalışma hayatımı, her zaman ayrı tutmuşumdur. Hiçbir zaman ATM memurluğu yapmadım, yapmam da! Bunu gazetecilik namusuna sürekli halel getiren birinin anlaması mümkün değildir!

5) Ben, iftiralarınızla ilgili sizler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Hodri meydan! Siz de iddialarınızı ispatlayın! İspatlayamazsanız gazeteciliği bırakın.

6) Onurlu bir şekilde icra ettiğim "Danışman" görevimi gündem etmişsiniz ama diğerlerini saymamışsınız: Endüstriyel Atık Planlama Mühendisi, Endüstriyel Atık İşletme Mühendisi, Asya Yakası Atık Aktarma Şefi, Avrupa Yakası Atık Aktarma şefi olarak görev aldım. Buralarda birçok başarılı çalışmaya imza attık.

7) İBB'de sadece 1 ay danışman olarak görev yaptım, bu süreçte de proje sorumlusu olarak "İstanbul Evsel Atıklarının Demir Yolu ile taşınması" konusunu çalıştım.

8) Mevcut durumda İBB'de bir çok danışman var, hepsinden bir özür dileseniz iyi olur, işe yaramadıklarını ima etmişsiniz.

Son olarak, vakıftaki arkadaşlarım ve şahsımla ilgili başlatılan yalan haber, itibarsızlaştırma ve hedef gösterme sebebiyle İ.Saymaz ve sözde TV kanalı hakkında suç duyurusunda bulunup, hukuki sürecin takipçisi olacağım.

HAKİKAT KAZANACAK.