HDP'li Sibel Yiğitalp'ten CHP ve İYİ Parti'ye 'tezkere' gözdağı!

HDP'li Sibel Yiğitalp, TBMM'ye sunulan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasını öngören tezkere üzerinden ittifak ortakları CHP ve İYİ Parti'ye mesaj gönderdi. Yiğitalp, "Tezkereye evet diyen siyasi partiler kendilerine muhalefet partisiyim demesin" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2021, 04:36 Güncelleme 22 Ekim 2021, 04:45
HDP’li Sibel Yiğitalp’ten CHP ve İYİ Parti’ye ’tezkere’ gözdağı!

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye ve Irak'ta iki, Lübnan'da ise bir yıl daha görev yapmasına izin verecek Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.



İttifak ortakları CHP ve İYİ Partini'nin Genel Başkanları dün CHP'nin Ankara'daki genel merkezinde bir araya geldi ve konuyu masaya yatırdı. İkili daha sonra tezkereyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.




Akşener, tezkere için "Eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla 'Evet' oyu vereceğiz" derken Kılıçdaroğlu ise yetkili organlarında görüşüp karar vereceklerini kaydetti.



HDP'DEN İTTİFAK ORTAKLARINA GÖZDAĞI
Söz konusu gelişmeler üzerine Twitter hesabından bir paylaşım yapan HDP eski Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, ittifak ortaklarına gözdağı verdi. Yiğitalp, "Tezkereye evet diyen siyasi partiler kendilerine muhalefet partisiyim demesin!" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN