Taha Çakmak kimdir? Merkez Bankası Başkan yardımcısı Taha Çakmak kaç yaşında, nereli?

Son dakika haberine göre Merkez Bankası Başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu üyesi Prof Dr. Abdullah Yavaş'ın görevlerine son verildi. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak ve Para Politikası Kurulu üyeliğine ise Prof Dr. Yusuf Tuna getirildi. Peki Taha Çakmak kimdir? Merkez Bankası Başkan yardımcısı Taha Çakmak kaç yaşında, nereli?

Giriş Tarihi 14 Ekim 2021, 15:30 Güncelleme 14 Ekim 2021, 15:33
Taha Çakmak kimdir? Merkez Bankası Başkan yardımcısı Taha Çakmak kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Resmi Gazete'de yayımlanan son dakika atama kararına göre Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alındı. Yerlerine ise Merkez Bankası Başkan yardımcılığı görevine Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine de Yusuf Tuna atandı. Bu kapsamda Taha Çakmak kimdir? Merkez Bankası Başkan yardımcısı Taha Çakmak kaç yaşında, nereli? soruları gündeme geldi. İşte Çakmak hakkında bilgiler...

MERKEZ BAŞKAN YARDIMCISI TAHA ÇAKMAK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Merkez Bankası Başkan yardımcılığı görevine Taha Çakmak getirildi. Çakmak hakkında bilgiler en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Taha Çakmak 1981'de Elazığ'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi.

2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu'da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası A.Ş.'de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı. 2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Çakmak, 14 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır.

TAHA ÇAKMAK'IN BDDK GÖREVLERİ

BDDK Başkan Yardımcısı olan Taha Çakmak'ın organizyon şemasındaki detayları şöyle;

Denetim I Daire Başkanlığı
Denetim II Daire Başkanlığı
Denetim III Daire Başkanlığı
Denetim V Daire Başkanlığı
Ekonomik Değerlendirmeler Daire Başkanlığı
Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanlığı