CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş duyurdu: Katil Esed'den Kılıçdaroğlu'na "buluşalım" çağrısı

İktidar hırsıyla hem FETÖ hem PKK'nın desteğini almak için binbir takla atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son olarak katil Esad'la yakınlaştığı ortaya çıktı. CHP'li Barış Yarkadaş'ın açıklamasına göre yüz binlerce masum sivilin katledilmesinin ve milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesinin ana sorumlusu olan katil Beşar Esed’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “buluşalım" çağrısı yapıldı.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2021, 12:34 Güncelleme 22 Eylül 2021, 13:49
CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş duyurdu: Katil Esed’den Kılıçdaroğlu’na buluşalım çağrısı

İÇİNDEKİLER

Eski CHP milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı bir tv programının canlı yayınında çarpıcı bir iddiada bulundu. "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Sayın Kılıçdaroğlu'na bir haber yolladı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun son yaptığı açıklamadan sonra..." diyen Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Genel Başkan ne dedi? 'Suriyelileri biz kendi istekleri ile memleketlerine göndereceğiz' dedi. Altını çiziyorum, 'kendi rızaları ile', otobüse doldurup zorla değil. Bunu yapabilmeniz için Suriye ile oturmanız lazım. Terör örgütlerinin varlığını sona erdirmek için de oturmanız lazım. Benim edindiğim bilgi; Beşar Esad Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından, açıklamanın tamamını tercüme ettiriyor ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Buyrun gelin bu konunun ayrıntılarını konuşalım' diyor."

KÜRT SORUNUNA CESUR ÇÖZÜMMÜŞ!
Kılıçdaroğlu'nun, Esed'in çağrısına henüz bir cevap vermediğini belirten Yarkadaş, "Eğer CHP önümüzdeki günlerde Kürt sorunun çözümündeki bu cesur tutumunu, Suriye'ye de giderek ve Beşer Esad ile de görüşerek taçlandırırsa CHP iki konuda inandırıcılığını arttırır. Bir; Kürt sorununu ben, HDP ile de konuşarak çözeceğim. İki; Suriyelileri kendi rızaları ile Suriye devletinin onayı ile memleketlerine göndereceğim. Bu konuda da CHP tabanının Kılıçdaroğlu'na tam destek vermesi gerekir. Yapılan araştırmalarda sığınmacıların yüzde 25'inin dönmeye meyilli olduğunu gösteriyor. Bu da bir milyon insan demektir" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE YANIT VERECEK
Şimdi gözler PKK ve FETÖ'ye verdiği sözlerle tepkilerin odağında olup son olarak da katil Esed ile yakınlaşan Kılıçdaroğlu'nun iddialara yönelik yapacağı açıklamada.

Peki bu gelişmeler ne anlama geliyor? Elinde masumların kanı olan Esad neden CHP'ye davet gönderdi? Katil Esad neye çözüm olacak? CHP lideri sivillerin zulmünden kaçtığı Esad ile ne görüşecek? Akıllardaki soruları A Haber canlı yayınına katılan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar değerlendirdi.


Prof. Dr. Zakir Avşar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu günlerde çok değişik açıklamalar yapıyor. Partinin danışmaları ya da milletvekilleri farklı farklı açıklamalar yapıyor. Tüm bu açıklamalara baktığınız zaman önemli bir kısmının Türkiye'nin dış politikası ile çeliştiğini göreceksiniz.



Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhatap almaya çalıştığı kişi yani Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'nin ne kadarına hakim. Suriye'de iç savaş neden kaynaklanmış buna çok doğru bakmak lazım. Sorunun kaynağına gitmeden sorunun çözümünü kaynakta aramak bir şey ifade etmez.

Burada kaç tane devletin etkin olduğunu iyi anlamak lazım. Beşar Esad ile konuşmak sorunları çözecek diye bir durum ortada yok. Reel politikada böyle bir durum söz konusu değildir. Beşar Esad Suriye'de hakim değil ve onun üzerinde de hakim güçler var.



Soruların tamamının kaynağı Beşar Esad. Suriye'de Esad dışında farklı ülkelerin hakimiyet alanı oluşmuş durumda. Bunlar içerisinde Rusya, İran, Fransa ve ABD var. Herhangi bir anlaşmayı Esad ile yapmanız mümkün değil.


Orada elinizi güçlü tutmanız gerekir ki çözüm üretebileseniz. Eğer Kılıçdaryoğlu'nun dediği gibi bir yol olsa Türkiye'nin burada elde ettiği güç ve çözüm odaklı adımlar da kaybedilir. Bu yükü Türkiye'nin üstlenmesi anlamına gelir ki bu mümkün değil.

Türkiye'de Suriye'de tehditleri kökünde yok etmek için mücadele ederken Kemal Kılıçdaroğlu PKK'ın uzantısı olan YPG'yi meşru bir güç ilan etmişti. İşte tüm bunlara bakıp değerlendirdiğimizde CHP'nin politikalarında büyük yanlışlıklar olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye'nin kazanımlarına ters hamleler yapıyorlar."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN