Celal Şengör'ün "eteğini kaldırdım poposuna tokat attım" dediği öğrencisi Saniye'nin kim olduğu ortaya çıktı!

Yaptığı skandal açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Celal Şengör’den tepki çeken bir açıklama daha geldi. Şengör, online katıldığı bir yayında geçmişte öğrencisi ile yaşadığı iğrenç bir olayı gülerek anlattı. Şengör, "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü” ifadelerini kullandı. Şengör’ün bu sözlerinin ardından bahsettiği Saniye’nin kim olduğu merak edildi. Celal Şengör’ün anlattığı skandal olayda ismi geçen Saniye’nin, yabancı dilden kitap çevirileri de yapan Saniye Güven Neumann olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2021, 12:15 Güncelleme 17 Eylül 2021, 13:09
Celal Şengör’ün eteğini kaldırdım poposuna tokat attım dediği öğrencisi Saniye’nin kim olduğu ortaya çıktı!

İÇİNDEKİLER

Katıldığı bir online yayında bir öğrencisine yönelik cinsel tacizini açıklaması sosyal medyada büyük tepki çekti. Kısa sürede Twitter'da gündem olan Celal Şengör'ün "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü" ifadelerinin ardından Saniye'nin kim olduğu merak edildi.

Celal Şengör, "Bana bak. Baban bunu yaptı mı dedim? Baktım. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı." şeklinde konuştu.

Şengör'ün eteğini kaldırıp poposuna şaplak attığı öğrencisinin şimdilerin kitap çevirmeni ve Güney Afrika'da üniversitede öğretim üyeliği yapan Saniye Güven Neumann olduğu ortaya çıktı.

SANİYE GÜVEN NEUMANN KİMDİR?
1977 İstanbul doğumlu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden mezun oldu ve aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü Katı Yer Sistem Bilimleri Anabilim Dalı'na yüksek lisans öğrencisi olarak kaydoldu. 2000-2001 yılları arasında yabancı dil hazırlık programına dahil oldu ve 2002-2003 yılları arasında dil eğitimine İngiltere'de devam etti.

2003-2006 yılları arasında daha önce İstanbul Üniversitesi Çeviri Anabilim Dalı'nda yüksek lisans derslerini takip ettiği Veysel Atayman'ın teşvikiyle bir yayın kuruluşunda çevirmen olarak çalıştı. 2006 yılında çıkan af yasası ile yüksek lisans eğitimini tamamlamak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi'ne geri döndü. 2007 yılında Celal Şengör danışmanlığı altında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2008 yılında doktora eğitimi için Güney Afrika'daki Witswatersrand Üniversitesi'nin Evolutionary Studies Institute'de (Evrim Çalışmaları Enstitüsü) kaydoldu. Halen aynı enstitüde çalışmalarına devam etmektedir.

"DIŞKI YEDİM" AÇIKLAMASI
Celal Şengör bir dönem de 'dışkı yedim' açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Şengör, kendisine yöneltilen, "Kendi dışkınızı hiç yediniz mi? Beğendiniz mi? Dışkı yemek isteyenlere neler önerirsiniz?" sorusuna "Yedim. Hatta onun dışında İsviçre'de benim doktora alanımda otlayan ineklerinkini de tattım. Dağ keçilerinin de tattım. Özellikle insan dışkısı acıydı. Ötekiler de tatlıydı ama insanınki kadar acı değildi. Bu bir merak meselesidir, merak eden her şeyi dener." ifadeleriyle yanıt vermişti.