Başkan Recep Tayyip Erdoğan OECD verileriyle duyurdu: "Türkiye'yi eğitim öğretim alanında yükseltmeye devam edeceğiz"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi, geleceğe yatırım olarak gördükleri eğitim öğretim alanında yükseltmeye devam edeceklerini bildirdi. Erdoğan, "OECD verilerine göre, okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci ülke, matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında puan artırmada da birinci ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2021, 18:04 Güncelleme 06 Eylül 2021, 18:14
Başkan Recep Tayyip Erdoğan OECD verileriyle duyurdu: Türkiye’yi eğitim öğretim alanında yükseltmeye devam edeceğiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Türkiye'nin eğitim alanındaki başarılarına ilişkin paylaşımda bulundu.



Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine göre Türkiye'nin okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci, matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında ise puan artırmada birinci ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'yi, geleceğe yatırım olarak gördüğümüz eğitim öğretim alanında yükseltmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın paylaşımında şu bilgiler yer aldı:

"Türkiye, PISA 2018 uygulamasında matematik ve fen alanlarında ortalama puanını en çok artıran ülke oldu.

PISA 2018'de Türkiye'nin matematik ve fen alanlarındaki ortalama puanları, 2003 yılından bu yana PISA uygulamalarındaki en yüksek düzeyine ulaştı.



Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) 2019 sonuçlarına göre Türkiye, matematik ve fen alanlarında tarihinde ilk kez 500 puan alan ölçek orta noktasının üzerine çıktı."