Son dakika! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Afganistan'dan dönen askerlere hitap: TSK'nın gücünü gösterdi

Gelen son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil'den dönen askerleri karşılama töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Akar, "Kabil Havaalanı'ndaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin kısa sürede sorunsuz şekilde gerçekleşmesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi. Afgan kardeşlerimizden havalimanının işletilmesi konusunda talep gelmesiyle desteğe her zaman hazır olduğumuz bilinmelidir." dedi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2021, 13:44 Güncelleme 28 Ağustos 2021, 15:59
Son dakika! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Afganistan’dan dönen askerlere hitap: TSK’nın gücünü gösterdi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil'den dönen askerleri karşılama töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki tahliyelerin 48 saatten kısa sürede gerçekleştiğini belirten Bakan Akar, bu operasyonun TSK'nın gücünü gösterdiğini söyledi.

Bakan Akar'ın açıklamaları şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uluslararası ilişkilerde özne haline gelen Türkiye tüm risk, tehdit ve gelişmeleri yakından takip etmekte ve gerekli tüm tedbirleri almaktadır.

Bu çerçevede kahraman ordumuzun, vatanımızın ve 84 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir.

Dost ve kardeş ülkelerin barış, huzur, güvenliği için sorumluluk üstlenmektedir. Bu çerçevede Libya'dan Kosova'ya, Katar'dan Somali'ye kadar üstün gayretle görev yapmaktadır.

Afganistan'da barış ve istikrarın sağlanması için gayret göstermiştir. 6 yıldır Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesini sağlamıştır. Eğitim, yardım ve danışmanlık hizmeti sağlanmıştır.

Afganistan'da 20 bin silah ve arkadaşımız görev almıştır. Afganistan'da görevlerini başarıyla icra etmiş, Afgan halkının gönlünü kazanmıştır. TSK, NATO'nun sevgisini kazanmıştır.

Asil milletimizin övünç kaynağı oldunuz. Kahramanlıklarınızdan dolayı sizleri kutluyorum.

"48 SAATTEN AZ BİR SÜREDE TAHLİYE EDİLMİŞTİR"

Son süreçte Cumhurbaşkanımızın onayıyla unsurlarımızın intikaline 25 Ağustos itibariyle başlamıştır. 8 uçak ve 2 helikopterle gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla personel ve siviller 48 saatten az bir sürede tahliye edilmiştir. Kabil Havalimanı'ndaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin sorunsuz gerçekleşmesi TSK'nın gücünü göstermiştir. Görev süresince destek olan Afgan kardeşlerimize, ABD, İngiltere ve Almanya, Tacikistan'a teşekkür ediyorum.

"HAVALİMANI'NIN İŞLETİLMESİNE DAİR TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİLECEKTİR"

Terör saldırısını kınıyorum. Kabil'de birliğimizde görev yapan kahraman Azerbaycan askerlerine, bakanlık ve kurumlara işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Türkiye olarak bölgedeki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesine dair teklif gelirse değerlendirilecektir.

"1000 YILDIR BU TOPRAKLARDA BU SEVİYELERE GELMEMİZE KATKI SAĞLAYAN..."

TSK milletinin emrinde ve görevinin başındadır. 1000 yıldır bu topraklarda bu seviyelere gelmemize katkı sağlayan devlet büyükleri ve komutanlarımızı şükranla anıyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâdediyor, gazilerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum.

Sizlere bir kez daha vatan topraklarına hoş geldiniz diyor, aile ve sevdiklerinizle birlikte huzurlu yıllar diliyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN