CHP'nin baş provokatörü Engin Altay yine iş başında! Bu kez söylediği yalanları kendi partilileri çürüttü

Cumhuriyet Halk Partisi, halkın acıları ve kayıpları üzerinden provokasyon oluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Ege ve Akdeniz'de ortaya çıkan yangınlarda 'helikopter yok' yalanını söylemişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yangın bölgesinde kaç helikopter ve uçak çalıştığını söyleyerek yalanını çürütmüştü. Yalan makinesi Altay bu sefer de Kastamonu da ortaya çıkarak "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye'lerinden gelen ekipler ‘size ihtiyacımız yok’ denilerek şehre sokulmamış" dedi. Bu kez Altay'ı bizzat CHP'liler çürüttü. İşte detaylar.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2021, 01:01 Güncelleme 14 Ağustos 2021, 01:08
CHP’nin baş provokatörü Engin Altay yine iş başında! Bu kez söylediği yalanları kendi partilileri çürüttü

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de geçtiğimiz hafta Ege ve Akdeniz bölgelerimizde başlayan ve kısa sürede başarılı mücadeleler ile büyük ölçüde söndürülen orman yangınlarının ardından bu sefer de ülkemizin Kuzey'inde sel felaketleri etkisini gösterdi.

38 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketi sonucunda "Kastamonu'da 32 can kaybımız var. 228 kişi selden etkilendi. Hastanelerimizde 12 kişinin tedavisine devam ediliyor" diyerek son durumu paylaştı.

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLDİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen selden etkilenen yerler için "mücbir sebep hali" ilan edildi.

BAŞKAN ERDOĞAN DUYURDU: AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Bozkurt Yeni Camisi'nde, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

CHP'NİN BAŞ PROVOKATÖRÜ ENGİN ALTAY İŞ BAŞINDA
Ülkemizde yaşanan her türlü olayda yalan ve iftira ile halkı galeyana getirmek için tüm mesaisini harcayan CHP ve onun vekilleri sel felaketini de es geçmedi.

Orman yangınlarında da yaptığı provokasyonlarla sahnede olan CHP'li Engin Altay, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da meydana gelen sel felaketlerinde "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden gelen ekipler 'size ihtiyacımız yok' denilerek şehre sokulmamış." dedi.

Fakat bu alçak provokasyon İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından atılan tweet ile çürütüldü.

Ongun yaptığı paylaşımda "Sel felaketi ciddi zarar vermiş durumda. İBB toplam 94 personel, 54 araç-iş makinesi, ekipman ve gıda malzemeleri ile sel bölgelerinde. Kurtarma, enkaz kaldırma ve destek çalışmaları birlikte yürüyor." dedi.

Yavaş ise "43 personel, 2 K-9 arama kurtarma köpeği ve 18 araçtan oluşan destek ekibimiz bugün Kastamonu'ya ulaştı. Her türlü desteğimizle yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kalbimiz ve dualarımız sizinle." paylaşımında bulunarak CHP'nin baş provokatörcüsü Engin Altay'ın yalanını çürüttü.

'YANAN YERLERDE HELİKOPTER GÖRDÜYSEM NAMERDİM'
CHP'li Altay, yangın bölgelerinde helikopter görmediğini iddia ederek "yanan yerlerde bir tane helikopter gördüysem namerdim" demişti. Daha sonra ise bölgedeki helikopter ve yangın söndürme uçaklarının sayısı yetkili kurumlarca paylaşılarak Altay'ın yalan terörüne son verilmişti.