Orman yangınıyla mücadele! Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: 119 yangın kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli devam eden yangınlarla ilgili bilgi verdi. Bakan Pakdemirli, 32 ilde 119 yangının kontrol altına alındığını bildirirken 3 ilde 7 yangın devam ettiğini söyledi.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2021, 21:04 Güncelleme 02 Ağustos 2021, 00:01
Orman yangınıyla mücadele! Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: 119 yangın kontrol altında

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden orman yangınlarıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında çıkan yangınların yer aldığı tabloyu paylaşan Pakdemirli, "Ormanın Kahramanları büyük bir özveri ile mücadeleye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İşte o tablo;

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris'te Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binası'nda açıklama yaptı.


"ŞU ANDA DEVAM EDEN 8 YANGIMIZ VAR"

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı. Şu anda devam eden 8 yangımız var. Devam eden yangınlarımız Antalya'yı biliyorsunuz, Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarımız devam ediyor. Muğla'da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangınları devam ediyor. Yeni gelen bilgiye göre Seydikemer yangını soğutma çalışmaları başladı. Gün içinde Menteşe'de çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Tunceli Hozatlı'da bir yangın şu anda devam ediyor. Bugün itibarıyla Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa, Antalya Kemer ve Muğla Bodrum yangınlarını kontrol altına aldık

Genel olarak tüm bu yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz, 120 iş makinesi, 4 bin 800 personelle orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz.



"BUGÜN TEDBİREN 6 MAHALLE BOŞALTILDI"
Muğla özelinde ise ben, vatandaşlarımızdan zaman zaman bazı serzenişler duyuyorum. İşte uçak veya helikopter göremiyoruz, diye. Muğla'da 4 uçak, 1 İHA, 17 helikopter, 185 arazöz, 93 itfaiye, iş makinesi, 414 araç, 55 ambulans ve 1457 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız, şu anda mücadele ettiğimiz satıh çok büyük olduğu için semalarda istedikleri sıklıkta bu araçları göremeyebilir. Muğla üzerinde esas hava gücü olarak 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün tedbiren 6 mahalle boşaltıldı.



"YANGINLARDA 8 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK"
Hasar tespit çalışmalarımızın Muğla'da yüzde 75'ini bitirdik. Yanan orman alanları müsaade ettikçe bu hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. Türkiye'deki bu yangılarda, özellikle 28 Temmuz'dan bu yana gerçekleşen yangınlarda 8 vatandaşımızı kaybettik. Bu bizi, hepimizi, 84 milyonu üzüyor. Vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz, geride kalanlara da sabırlar diliyoruz. Elbette sadece canlarımız gitmedi, hayvanlarımız da gitti, onlar da can. Onlar için de üzülüyoruz. Sadece ağaçlarımıza değil, onlar için de üzülüyoruz. Bu ekosistemde kaybın önüne geçmek için mücadelemiz hızlı bir şekilde devam ediyor.

Pakdemirli'ye İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da eşlik etti.