İl içi atama sonuçları MEBBİS 2021! meb.gov.tr öğretmen il içi atama tayin sonuçları erişime açıldı mı?

İl içi atama sonuçları 2021! Günün en çok araştırılan konularından birisi öğretmen il içi atama tayin sonuçları oldu. meb.gov.tr MEBBİS sisteminden 27 Temmuz günü açıklanacağı duyurulan il içi atama sonuçları hakkında öğretmenler bilgi almak istiyor. Gün içerisinde saatler geçtikte sonuçların açıklanmamasından dolayı gözler MEB son dakika açıklamalarına çevrildi. Atama sonuçlarına göre öğretmenler 2 Ağustos'ta görevden ayrılma işlemlerini gerçekleştirebilecek. İşte; MEBBİS il içi öğretmen atama tayin sonuçları sorgulama ekranı!

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2021, 18:05 Güncelleme 27 Temmuz 2021, 18:05
İl içi atama sonuçları MEBBİS 2021! meb.gov.tr öğretmen il içi atama tayin sonuçları erişime açıldı mı?

İÇİNDEKİLER

meb.gov.tr öğretmen il içi atama sonuçları sorgulama ekranı! MEB son dakika öğretmen il içi atama tayin sonuçları açıklandı mı? İl içinde atama için başvuruda bulunan binlerce öğretmen il içi atama sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. İlk olarak 16 Temmuz'da açıklanacağı duyurulan sonuçların daha sonra 27 Temmuz'da açıklanacağı belirtilmişti. 27 Temmuz Salı günü gözler MEB sayfalarına çevrildi. Öğretmenler meb.gov.tr adresinden il içi atama sonuçları hakkında sorgulama yapıyor. Atama sonuçlarına göre öğretmenler 2 Ağustos'ta görevden ayrılma işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki; öğretmen il içi atama tayin sonuç sorgulama nasıl yapılır?

İL İÇİ ATAMA TAYİN SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sonuçların 27 Temmuz tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu. Ancak saat 18:00 itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bir duyuru henüz yapılmadı. Açıklama geldiği takdirde haberimizden öğrenebileceksiniz.

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuçlar https://personel.meb.gov.tr/ adresinde yayınlanacak. Öğretmenlerin görevden ayrılma işlemleri ise 2 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak.

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakanlığın kadrolarında görev yapan öğretmenlerin 2021 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri ile iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için belirlenen takvimlerde güncellemeler yapıldı.

Yeni takvime göre, Atamaların Valiliklerce Gerçekleştirilmesi ve Sonuçların İlanı için yeni tarih 27 Temmuz 2021 olarak belirlendi.

ATAMALAR NASIL OLACAK?

1. İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 14 Temmuz 2021 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

2. İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

GÖREVDEN AYRILMA İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Atama sonuçlarına göre tercih ettği eğitim kurumuna atanan öğretmenler 2 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla görevden ayrılma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Adaylığı kaldırılmış olmak,

* 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

* 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2'nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacak.