SON DAKİKA: CHP'den yeni öneri! Seçimlerde online oy kullanılsın

Son dakika haberleri... Her seçimde yaşadığı mağlubiyetlerden sonra "uçan mürekkep" gibi akıl dışı yalanlara sarılan CHP, hem tatilci seçmenine oy kullandırmak hem de olası bir mağlubiyette yeni bahaneler sunmak için seçimlere karşı yeni öneri sundu. CHP'nin yeni seçim önerisine göre online oy kullanmak mümkün olacak. Durum böyle olunca olası bir mağlubiyette CHP'nin suçı internete atması da muhtemel.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2021, 10:17 Güncelleme 07 Temmuz 2021, 11:12
SON DAKİKA: CHP’den yeni öneri! Seçimlerde online oy kullanılsın

İÇİNDEKİLER

AK Parti'ye karşı her seçimi kaybeden CHP'de yenilgilerin bahanelerinden biri de yaz aylarında yapılan seçimler oldu. Yaz mevsiminde yapılan seçimlerde seçmeninin büyük kısmı tatilde olan CHP, onları sandığa çağırabilmek için de ekstra kampanyalar düzenledi. Bununla birlikte CHP'liler kaybedilen seçimlerden sonra "uçan mühür" gibi uçuk iddilar ortaya attı. Anlaşılan o ki CHP yeni teknolojik bahaneler için şimdiden hazırlanıyor.

TATİLCİ SEÇMENE KARŞI YENİ ÖNERİ
Cumhuriyet Halk Partisi tatilci seçmeninin de seçimlere katılımı artırmak için hazırladığı tasarıya yeni bir madde ekledi. Bu düzenlemeye göre online olarak oy vermek mümkün olacak.

Teklifte şu ifadeler yer aldı: "Yüksek Seçim Kurulu'nun bir yüksek yargı organı olarak yeniden yapılandırılması çerçevesinde, seçim yasası, seçim hukukunun belirli bir dönemde sayısal çoğunluğu elde etmiş siyasal partinin manipülasyonlarına olanak tanımayan bir biçimde düzenlenmelidir.

Bu çerçevede, güvenilir, saydam ve denetime açık bir alt yapı oluşturularak, sandığa giderek oy kullanma yönteminin yanı sıra internet yoluyla da oy verme olanağı sağlanmalıdır."

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE CHP'Lİ BELEDİYELER "GİDİN" DİYE ÇAĞRI YAPMIŞTI
24 Haziran 2018'deki seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler çalışmalarına hız verirken, Cumhuriyet Halk Partisi de seçmenine tatil uyarısında bulunmuştu. Daha önce de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçmeni sandığa gitmesi için uyarırken, yaz aylarının gözde tatil bölgelerinin CHP'li belediyeleri 24 Haziran seçimlerinde seçmenlerinin başında olması için bir kampanya başlatmıştı. Kampanyaya ilk katılan Datça Belediyesi sosyal medya hesabından 24 Haziran'da plajların bakıma alındığını duyurmuştu. Ayrıca paylaşımda "Oyunuzu kullanıp öyle gelin" denilmişti.

"BOY VERME OY VER"
Bodrum Belediyesi de hazırladığı afişi Twitter'da paylaşarak "Boy verme oy ver" yorumunu yapmıştı. Balıkesir'in Edremit Belediyesi de "Biz hep buradayız. Önce oyunuzu verin, sonra gelin" mesajını paylaşmıştı ve "Kapalıyız" demişti. Ayvalık Belediyesi de kampanyaya katılırken, Marmaris Belediyesi de "Marmaris'e yine gelin, hep gelin. Ama şimdi herkes evine" diyerek CHP'li seçmeni plajlardan sandığa göndermeye çalışmıştı.

YENİ SUÇLU İNTERNET
Öte yandan CHP'nin online olarak yapılacak bir seçimde bir kez daha yenilgi yaşaması durumunda "Upload(veri yükleme) hızı düşüktü, internet kesildi, fişimizi çektiler" gibi bahaneler üretmesi de çok da uzak ihtimal değil.