Son dakika: Kırmızı bültenle aranan terör örgütü TKP/ML-TİKKO'lu terörist yakalandı!

Son dakika haberi... Terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, kırmızı bültenle aranan TKP/ML sorumlusu teröristin yakalandığını duyurdu. Teröristin 1979 yılında teröristler ile çıkan çatışmada Muammer Sencer isimli polis memurunun şehit edildiği olayın faillerinden olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2021, 21:27 Güncelleme 10 Haziran 2021, 23:11
Son dakika: Kırmızı bültenle aranan terör örgütü TKP/ML-TİKKO’lu terörist yakalandı!

İÇİNDEKİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü, kırmızı bültenle aranan TKP/ML -TİKKO sorumlusu teröristin yakalandığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütü TKP/ML'nin kırsal alan yapılanması Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusunun (TİKKO) içerisinde geçmiş dönemde sözde "Merkez Komite Üyesi" olarak faaliyet yürüten, örgüt adına çok sayıda illegal-silahlı eyleme katıldığı belirtilen ve kırmızı bültenle aranan H.K'nin bugün Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandığı kaydedildi.

Emniyetin açıklaması şu şekilde:

Emniyet İstihbarat Birimlerinin başarılı çalışması sonucu, Türkiye Komünist Partisi/Markist Leninist (TKP/ML) terör örgütü kırsal alan yapılanması Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TİKKO) içerisinde geçmiş dönemde Merkez Komite Üyesi olarak faaliyet yürüten, örgüt adına çok sayıda illegal-silahlı eyleme katılan, 1979 yılında örgüt mensupları ile çıkan çatışmada Muammer Sencer isimli polis memurunun şehit edildiği olayın faillerinden olan, Kırmızı Bültenle uluslararası düzeyde aranan H.K. isimli terörist, bugün Muğla/Milas'ta düzenlenen operasyon ile yakalandı.