SON DAKİKA: Marmara'da deniz salyası tehdidi! Bakan Kurum açıkladı: Eylem planını yarın açıklayacağız

Son dakika haberi! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, müsilaj sorunuyla ilgili eylem planını yarın paylaşacaklarını duyurdu. Bakan Kurum "Tekneler denizden numune alıyorlar. Kirliliğin sebeplerinin araştırıldığı ve kapsamlı eylem planını yarın açıklayacağız. Müsilajın en önemli sebebi kirlilik" dedi.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2021, 14:14 Güncelleme 05 Haziran 2021, 15:59
SON DAKİKA: Marmara’da deniz salyası tehdidi! Bakan Kurum açıkladı: Eylem planını yarın açıklayacağız

İÇİNDEKİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'de etkili olan müsilaja ilişkin olarak yarın eylem planını açıklayacaklarını belirtti. Bakan Kurum kirliliğin müsilaja sebep olduğunu ve denizden teknelerin sürekli numune aldığını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

324 tane millet bahçemizi projelendirdik. Millet bahçeleri yeşil alanların ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

MARMARA DENİZİ'NDE MÜSİLAJ SORUNU
Atık su arıtma tesis sayımız 1170. Nüfusumuzun yüzde 90'ına hizmet verir hale geldik. Müsilaj konusunda da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalıştay başlattık.

Dün 650 kişi konferansımıza katıldı. Yarın Marmara Belediyeler Birliğiyle toplantı yapacağız. Eylem planını milletimizle paylaşacağız. Müsilajın en önemli sebebi kirlilik.

Emine Erdoğan hanımefendi her türlü çevre projelerini himayelerine almaya ve destek olmaya çalışıyor. Bugün çevre bilincini artırmak ve yaptığımız projeleri milletimizin hizmetine sunmak için 7 bölgede etkinliğimiz var.

HALİÇ'TE NE YAPTIYSAK, MARMARA DENİZİ'NDE DE AYNISINI YAPACAĞIZ
Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Haliç'te ne yaptıysak, Marmara Denizi'nde de aynısını yapacağız. Kaderine terketmeyeceğiz. Çalışmalarımız sürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN