Giresun Tirebolu sahiline 1 gün arayla 2 kez acil iniş yapan Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait Mİ-17 tipi helikopter için parça ve mühendis bekleniyor

Giresun'un Tirebolu ilçesi sahiline, teknik arıza nedeniyle 1 gün arayla 2 kez acil iniş yapan, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait, Mİ-17 tipi askeri helikopter için bekleyiş sürüyor. Mürettebatının ilçede konakladığı helikopterin onarımında kullanılacak parça ve mühendis ekip bekleniyor.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2021, 16:14 Güncelleme 22 Mayıs 2021, 16:30
Giresun Tirebolu sahiline 1 gün arayla 2 kez acil iniş yapan Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait Mİ-17 tipi helikopter için parça ve mühendis bekleniyor

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait, 6 kişilik personelin bulunduğu, Mİ-17 tipi askeri helikopter, önceki gün saat 19.00 sıralarında, motor arızası nedeniyle Tirebolu ilçesi Yalıköy sahil mevkisine zorunlu iniş yaptı.

Amasya'nın Merzifon Hava Üssü'ne gittiği belirtilen helikopterin personeli, valilik tarafından ilçede misafir edildi.

Mürettebat, dün sabah helikopterdeki arızayı gidermek için çalışmalara başladı.

Kumsaldan kalkış yapan helikopter, 50 metre uzaklıkta Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki cebe alındı.

Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak, dubarla çevirdiği alana araç ve yaya girişe izin vermedi.

MÜHENDİS EKİBİ VE PARÇA BEKLENİYOR

Uzman ekip tarafından yürütülen çalışmalar sonucu motor arızası giderilip, son kontrolleri yapılan askeri helikopter, dün akşam 6 kişilik mürettebatıyla havalandı.

Helikopter, bir süre ilçe semalarında dolaşıp, 5 dakika sonra sahildeki kumsala yeniden acil iniş yaptı.

İlçe sahilindeki kumsal alanda kalan ve mürettebatının ilçede konakladığı helikopterin onarımı için parça ve mühendis ekibin beklendiği belirtildi.

Öte yandan bölgede jandarma ekipleri, gün boyu helikopterin bulunduğu alanda güvenlik önlemlerini artırarak, nöbet tuttu.