Diyarbakır'da şiddetli patlama! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısı hakkında açıklama yaptı

Gelen son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir." dedi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2021, 01:05 Güncelleme 19 Mayıs 2021, 11:00
Diyarbakır’da şiddetli patlama! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısı hakkında açıklama yaptı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde şiddetli patlama meydana geldi. Bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısında can kaybı yaşanmadı.

"HERHANGİ BİR ZAİYAT YOK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur." ifadelerini kullandı.

VALİLİK DUYURDU

Diyarbakar Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen bilgiye göre, "Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır." açıklaması yapıldı.

PATLAMA KENTİN BİRÇOK NOKTASINDAN DUYULDU

Bölgeden alınan ilk bilgilere göre, yaşanan patlamanın kentin büyük bir kısmından duyuldu. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Öte yandan saldırının ardından kent genelinde operasyon başlatıldı. Operasyon karadan ve havadan devam ederken, bölgedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN