CHP'li ABB'den İsrail Büyükelçiliği'ne teşekkür skandalı! Tepkiler peş peşe geldi: Bu utanç size yeter

İsrail Mescid-i Aksa'da Müslümanlara zulmetmeye devam ederken, Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği ise saldırılara sessiz kalmayı tercih etti. Böyle bir dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPA'nın, iftar programına destek veren İsrail Büyükelçiliği'ne teşekkür belgesi vermesi eleştiri konusu oldu.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 11:43 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 11:53
CHP’li ABB’den İsrail Büyükelçiliği’ne teşekkür skandalı! Tepkiler peş peşe geldi: Bu utanç size yeter

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği İsrail'in Mescid-i Aksa'da saldırılarına sessiz kalırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına destek verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi iştirakı BELPA'nın İsrail Büyükelçiliği'ne teşekkür belgesi vermesi ise eleştirileri beraberinde getirdi.

SARIEROĞLU: "MANSUR YAVAŞ'I KINIYORUM"
Sabah'ın haberine göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Julide Sarıeroğlu, "Mübarek Ramazan'da Mescid-i Aksa'yı kan gölüne çeviren, Filistin halkına zulmeden katil İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinden yardım kabul eden, üzerine bir de Teşekkür Belgesi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi ve şirketi Belpa'yı, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı kınıyorum. Yazık…" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya: "Siyonist Terör Devleti İsrail, Mescidi Aksa'da Müslümanları katlediyor, kutsal mabedi yakıyor ve pis vücutları ile kirletiyor; CHP/İP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi de bunların 'iftar yardımını' kabul edip reklamını yapıyor. Sizi Allah'a ve Müslüman Türk Milleti'ne havale ediyorum"

KÖSE: ACİLEN ALDIĞINIZ PARAYI İADE EDEREK TEŞEKKÜR PLAKETİNİZİ GERİ ÇEKİN"
Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse: "Katil israil yıllardır yaptığı gibi bu gece de Müslümanları şehit etti. Bu sırada Sayın Mansur Yavaş ise israil büyükelçiliğine teşekkür etmekle meşgul. Yazıklar olsun. Acilen aldığınız parayı iade ederek teşekkür plaketinizi geri çekin."

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: "İsrail Büyükelçiliği Ankara Büyükşehir Belediyesi iftar programına 500 paket destek vermiş. Bu kadar düştüğünüzü bilseydim Ağrı Belediyesi olarak size 1000 paket gönderecektim"



Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu: "Sayın Mansur Yavaş 500 iftar paketi için İsrail Büyükelçiliğinden aldığınız o paraların üzerinde Filistinli mazlumların kanı ve gözyaşı var. Siz o parayı iade edin, biz Esenler olarak Ankara'ya 500 değil, 5.000 iftar paketi yollamaya hazırız"

ÇETİN: "İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE VERDİĞİNİZ TEŞEKKÜR BELGESİNİ İPTAL EDİN"
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin: "Sayın Mansur Yavaş her gün Müslüman çocukların kanını döken siyonist İsrail'in verdiği 500 iftar ve sahur paketini iade ederek, İsrail büyükelçiliğine verdiğiniz teşekkür belgesini iptal edin. Ankara halkının kanlı ellerden gelecek ekmeğe ihtiyacı yok."

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: "İsrail Büyükelçiliği, Ankara Büyükşehir belediyesi iftar programına 500 paket destek olmuş... Bu kadar düştüğünüzden haberimiz olsaydı Kahramankazan olarak size 1000 paket gönderirdik! Bu utanç size yeter... Kim kimlerle beraber"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN