AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe A Haber'de konuştu: İBB balon belediyeciliği yapıyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe A Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. İBB'nin 'Halk Ekmek büfeleri engelleniyor' yalanına ilişkin konuşan Kabaktepe, "Bakkalarda bile satabilirsiniz dedik. İBB balon belediyeciliği yapıyor. Tek tek patlacağız" dedi. Ali Babacan'ın 'muhalefete çalıştım' itirafını da değerlendiren Kabaktepe, "Siyaset tarihine kötü bir leke olarak geçen Güneş Motel skandalını hatırlatıyor" dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İBB 139 milyar TL'lik kaynağı nereye kullandı?" sorusunu yönelten Kabaktepe AK Parti yönetimindeki 4 ilçe belediyesinin sadece 4 milyar TL'lik kaynak ile aralarında park, bahçe ve kütüphanelerin de bulunduğu 187 eser ürettiğini ifade etti.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 17:36 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 19:09
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe A Haber’de konuştu: İBB balon belediyeciliği yapıyor

İÇİNDEKİLER

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe A Haber'de önemli açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na zor sorular yönelten Osman Nuri Kabaktepe, "Biz şu soruyu soruyoruz: İstanbul için ne üretiyorsunuz? Bir belediye, ilçe belediyesi de büyükşehir belediyesi de olabilir. Yönettiğiniz ilin ve ilçenin hizmetlerini görmek için o makama geliyorsunuz. Diyoruz ki İstanbul için ne ürettiniz? 2019'da CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazandığı günden bugüne kadar yaklaşık 139 milyarlık bir bütçe kullanmış. Pandemi öncesi de AK Partili belediyelerimizi ziyaret ettim. 4 ilçe belediyemizi ziyaret ettim. Seçimi kazandığımız günden Nisan ayına kadar olan bütçelerini aldım. 4 milyar bütçe kullanmışlar. Ne yaptıklarını da sordum. 187 eser var. Parklar, bahçeler, kütüphaneler ve çocuk oyun alanlar… Şimdi ben İBB'ye soruyorum. 4 milyarla 4 ilçe belediyemiz 187 eser üretmiş, isterseniz bunların listelerini size veririz. Bu 187 eser karşılığında yaklaşık 35 kat daha fazla bir bütçeye sahip olarak siz ne ürettiniz?" ifadelerini kullandı.

BÜTÇE PERFORMANSI DA DÜŞTÜ
2018'de AK Parti Belediyesi'nde yatırımın bütçedeki oranının yüzde 52 olduğunu dile getiren Kabaktepe; "Bütçe performansını incelediğimiz de şunu görüyoruz: Şimdi CHP yönetimi 2021 bütçesinde bunu yüzde 30'lara kadar indirdi. Yüzde 20 yatırım bütçesini kıstınız. Bunu nereye gönderdiniz?" dedi.

Kabaktepe şunları söyledi:
İnsanın içini burkan, gözünden yaş döktüren ve sözün bittiği, tükendiği sahneleri izlediğimiz günleri yaşıyoruz. Kudüs, insanlık tarihinin en kadim kentlerinden birisi. Ama insanlık tarihinin en önemli suçlarından birisi de öldürmektir. Maalesef insanlık tarihinin en kadim kentinde insanlığın ilk suçunun işlendiği günleri yaşıyoruz. Ortada bir devlet uygulamasından ziyade terörizm var.

SİYONİST İSRAİL'İN FİLİSTİN'İ İŞGALİ
Terörize edilmiş bir şekilde, Filistin halkının hem özgürlüklerinin hem ibadet haklarının hem de ibadethaneye karşı yapılan saygısızlıkları hep birlikte izliyoruz. Bir işgal politikasından bahsedilebilir. Filistinli kardeşlerimizin topraklarını işgal eden bir İsrail'den bahsedebiliriz. Filistinlilerin bahçesine, evlerine tasallut olan bir İsrail'den bahsedilebilir. İsrailli yerleşimcilerden değil, İsrailli işgalcilerden bahsedilebilir. Yerleşimci hakikati tam anlamıyla anlatmıyor.

Bir yerde mağduriyet içerisinde gelip de sahipsiz bir araziye yerleşen insanlardan bahsetmiyoruz. Kendi mülkleri olmayan, kendi malları olmayan, kendi hukukları olmayan Filistinli kardeşlerimizin arazilerine zorla gelip gasp ederek devletleşme sürecini yaşayıp bugün de yine aynı şekilde devlet eliyle terörize ederek Filistinlilerin yaşam haklarını ellerinden almaya çalışıyorlar. Ortada bir terör var.

BM ACİLEN KARAR ALMALI
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi bu konuda bir an evvel karar almalı. BM barış gücü göndermeli.

CHP'li İBB AK Parti'nin projelerini sahipleniyor.

İBB'nin 'Halk Ekmek büfeleri engelleniyor' yalanına ilişkin konuşan Kabaktepe, "Bakkalarda bile satabilirsiniz dedik. İBB balon belediyeciliği yapıyor. Tek tek patlacağız" dedi.

BABACAN'IN "MUHALEFETE ÇALIŞTIM" İTİRAFI
AK Parti Ankara Milletvekili olduğu dönemde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çatı aday olarak çıkarılmak istenen Abdullah Gül'ü desteklediğini itiraf eden Ali Babacan ile ilgili konuşan Osman Nuri Kabaktepe; şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllar bir part içerisinde görev alıyorsunuz. Birileriyle beraber hareket ediyorsunuz. Yine onunla birlikte hareket ederken, tam karşı cenahta da yer alacak şekilde bir girişimde bulunuyorsunuz. Bunu bir tükenmişlik sendromu olarak görüyorum. Siz cumhurbaşkanımız aday olması için imza veriyorsunuz, aday olması için konuşuyorsunuz. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmaması için, karşı tarafın aday olması için bir takım girişimlerde bulunuyorsunuz. Ali Babacan'ın yaptığı hadise de 'Bulunduğunuz siyasi partinin kuyusu nasıl kazılır?' buna örnek. Üzülüyoruz. Topluma inandırıcılığını nasıl sağlayacak? Onu da kendisine sorması lazım. Siyaset olarak çift karakterli olmanın örneği olarak görüyorum. Siyaset tarihine kötü bir leke olarak geçen Güneş Motel skandalını hatırlatıyor.