Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı: Çankaya'da evleri zarar gören vatandaşlara kira ve taşınma yardımı başladı

Ankara'da inşaat çalışmaları yapılırken temeline zarar verilen Açelya Apartmanı ve çevre binalarla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi’nde evleri zarar gören vatandaşlarımıza kira ve taşınma yardımı yapmaya başladık. Açelya Apartmanı çevresindeki binaları kayma riskine karşı lazer tarayıcılarla anlık takip ediyoruz. Mobil laboratuvarımız ve uzman ekibimizle sahadayız" dedi.

Giriş Tarihi 15 Nisan 2021, 01:16 Güncelleme 15 Nisan 2021, 01:26
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı: Çankaya’da evleri zarar gören vatandaşlara kira ve taşınma yardımı başladı

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi'ndeki Mektep Sokak'ta bulunan arsada, apartman inşaatı için yapılan temel kazısı sırasında, kazı alanının bitişiğinde 2013 yılında inşa edilen 8 katlı Açelya Apartmanı'nın zemininde ve sokak üzerinde derin yarıklar oluştu.

Yapılan incelemede binanın temelinde kayma meydana geldiği ve çökme riski bulunduğu belirlendi.




Bunun üzerine binanın çevresinde bulunan 20 bina da tedbir amacıyla tahliye edildi.



BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi'nde evleri zarar gören vatandaşlarımıza kira ve taşınma yardımı yapmaya başladık. Açelya Apartmanı çevresindeki binaları kayma riskine karşı lazer tarayıcılarla anlık takip ediyoruz. Mobil laboratuvarımız ve uzman ekibimizle sahadayız" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN