KT-1 uçak teknik özellikleri nelerdir, hangi ülkeye ait? İzmir'de düşen KT-1 uçağı hakkında bilgiler!

İzmir Foça'da KT-1 tipi eğitim uçağı denize düştü. MSB'den yapılan açıklamada, "İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı." ifadelerine yer verildi. Bu noktada çoğu kişi KT-1 uçağının özellikleri hakkında detayları merak edip araştırmya başladı. Peki, KT-1 uçağı özellikleri nelerdir? KT-1 hangi ülkeye aittir? İşte son dakika haberinin detayları!

Giriş Tarihi 09 Nisan 2021, 12:45 Güncelleme 09 Nisan 2021, 12:45
KT-1 uçak teknik özellikleri nelerdir, hangi ülkeye ait? İzmir’de düşen KT-1 uçağı hakkında bilgiler!

İÇİNDEKİLER

Gündemde yüzbinlerce kişi KT-1 uçak özellikleri neler? Sorusunun yanıtını merak ediyor ve sıklıkla araştırıyor. Gelen son dakika habere göre İzmir Foça'da KT-1 tipi eğitim uçağı denize düştü. Bunu duyan vatandaşlar İzmir'de düşen KT-1 eğitim uçakları ile ilgili bilgilere ulaşmaya çalışıyor. KT-1 eğitim uçağı özellikleri hakkında detayları haberimizde derledik.

KT-1 TİPİ UÇAK HANGİ ÜLKENİN?

KAI KT-1 Woongbi, Korea Aerospace Industries tarafından üretilen Güney Kore yapımı bir temel eğitim uçağıdır. Uçak, KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından ortaklaşa geliştirilmiş olup şimdiye kadar geliştirilmiş ilk Kore yapımı uçaktır.

KT-1 TİPİ UÇAK ÖZELLİKLERİ NELER?

Teknik Özellikler:

Uçak, KAI ve Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından ortaklaşa geliştirilmiş olup şimdiye kadar geliştirilmiş ilk Kore yapımı uçaktır.

Mürettebat: 2

Uzunluk: 10.26 m

Kanat açıklığı: 10.59 m

Yükseklik: 3.68 m

Kanat alanı: 16.01 m²

Boş ağırlık: 1,910 kg

Azami kalkış ağırlığı: 3,311 kg

Motor: 1 × Pratt & Whitney Canada PT6A-62 turboprop

KT-1 TİPİ UÇAĞINI HANGİ ÜLKELER KULLANIYOR?

Endonezya

Güney Kore

Peru

Senegal

Türkiye