Pilot facianın önüne geçmiş! Konya'da askeri eğitim uçağının düşme anına ait görüntü ortaya çıktı

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağı eğitim esnasında düştü. Uçağın pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi şehit olurken, uçağın düştüğü ana ait görüntü ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2021, 18:38 Güncelleme 07 Nisan 2021, 18:44
Pilot facianın önüne geçmiş! Konya’da askeri eğitim uçağının düşme anına ait görüntü ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Öğle saatlerinde Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağı eğitim yaptığı sırada düştü.

Askeri eğitim uçağının düşme anına ait görüntü

YÜZBAŞI BURAK GEÇÇELEBİ ŞEHİT OLDU
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ekip yönlendirilirken, yapılan ilk incelemelerde uçağın pilotu Yüzbaşı Burak Geççelebi şehit oldu. Kazanın ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.



MSB'DEN AÇIKLAMA YAPILDI
Açıklamada, "Eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızlarına ait 1xNF-5 uçağımız 14.15'de Konya'da düşmüştür" denilerek kaza nedeninin ise henüz bilinmediği aktarıldı.



"BÜYÜK BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM"
Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan da kazanın hemen ardından bir açıklamada bulundu. Başkan Erdoğan, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim" ifadelerine yer verdi.



KAZA ANININ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
Kazayla ilgili olarak geniş çaplı bir inceleme başlatılırken, kazaya ait görüntüler ortaya çıktı.