15 Temmuz gazisi 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Davut Ala yarın 18. ameliyatını olacak

3. Ordu Kurmay Başkanı ve Erzincan Garnizonu Komutanı Tümgeneral Davut Ala yarın 18. ameliyatını olacak. AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "15 Temmuzda bazıları gibi kaçmadan hainlerle çarpışırken karnından yaralanan Tümgeneral Davut Ala yarın 18. ameliyatını olacak. 'Kandil mesajı kutladı' diye İslam düşmanlarının hedefi olan komutanımıza 104 kere geçmiş olsun diyorum. Rabbim acil şifalar ihsan eylesin” dedi. Kahraman Tümgeneral Ala, Miraç Kandili mesajı paylaştı diye darbe tehditli bildiri yapan ve Musevilerin dini bayramını kutlayan Türker Ertürk tarafından skandal sözlerle hedef alınmıştı.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2021, 22:13 Güncelleme 06 Nisan 2021, 22:45
15 Temmuz gazisi 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Davut Ala yarın 18. ameliyatını olacak

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Erzincan Garnizonu Komutanı Tümgeneral Davut Ala yarın 18. ameliyatını olacağı öğrenildi.

TURAN: 'KANDİL MESAJI' KUTLADI DİYE İSLAM DÜŞMANLARININ HEDEFİ OLDU

Sabah'ın aktardığına göre AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "15 Temmuzda bazıları gibi kaçmadan hainlerle çarpışırken karnından yaralanan Tümgeneral Davut Ala yarın 18. ameliyatını olacak. Kandil mesajı kutladı diye İslam düşmanlarının hedefi olan komutanımıza 104 kere geçmiş olsun diyorum. Rabbim acil şifalar ihsan eylesin" dedi.

ALA, KIŞLASINI DARBECİLERE TESLİM ETMEDİ

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Davut Ala, darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kahramanca direniş göstererek kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmedi.



AK Parti Hükümeti'ni hedef alan ve 104 emekli amiral imzasının olduğu darbe imalı bildiride ismi yeralan emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Tümgeneral Davut Ala'nın Miraç Kandili için tebrik kartı hazırlamasından rahatsız olmuştu.

ERTÜRK: DOĞRUYSA YAZIKLAR OLSUN!

Türker Ertürk, 25 Mart 2021 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından paylaşımda bulundu ve Tümgeneral Davut Ala'nın imzasının bulunduğu Miraç Kandili tebrik kartını paylaştı.

Ertürk, "Bu doğru mu bilemiyorum. Çünkü karalamak için montaj da olabilir. Ama doğruysa yazıklar olsun!" iddiasında bulundu. Tümgeneral Davut Ala'nın, Miraç Kandili tebrik kartında "Miraç Kandili'nin başta şahsınıza, ailenize ve dahi Türk milleti ile âlem-i İslama sağlık, huzur ve muvaffakiyetler getirmesini Yüce Rahman'dan niyaz eder, saygılarımı arz ederim" ifadeleri yer alıyor.

DAVUT ALA, 7 KURŞUNLA VURULDU, KIŞLASINI DARBECİ ASKERLERE TESLİM ETMEDİ

3. Ordu Kurmay Başkanı ve Erzincan Garnizonu Komutanı Tümgeneral Davut Ala, 15 Temmuz darbe girişiminde kışlasını darbecilere teslim etmemişti.

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Davut Ala, darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kahramanca direniş göstererek kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmedi.

Olay gecesi, polislerin lojmandan çıkışlara izin vermemesine rağmen bir yolunu bulup dışarı çıkan Davut Ala, çeşitli zorlukların üstesinden gelerek kışlasına gitmeyi başardı. Burada önce darbe yanlısı askerleri ikna etmek için uzun süre çaba sarf eden Ala, bazıları üzerinde etkili oldu.

Bununla yetinmeyen Davut Ala, teslim olmamakta direnen FETÖ mensuplarına karşı kahramanca çatışmaya girdi. Vatan uğrunda vücudunun farklı yerlerine 7 kurşun isabet etmesine rağmen darbecilere boyun eğmeyen Ala, "sancağı" düşürmeyerek kışlasını teslim etmedi.

ERTÜRK: MUSEVİLERİN HAMURSUZ BAYRAMLARINI KUTLARIM

Türker Ertürk, 3 Nisan 2021 Twitter'daki resmi hesabından Musevilerin bayramını kutladı ve "Musevilerin Hamursuz bayramlarını kutlarım" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN