Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu haklı çıktı! Boğaziçi Üniversitesi'nin başarı sırası...

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını bahane eden CHP, HDP yandaşları ve LGBT grupları üniversiteyi karıştırdı. Rektör Bulu provokasyon karşısında sakinliğini koruyarak başarı sırası düşmekte olan Boğaziçi'ni ilk 100'e sokma hedefini açıkladı. Dünyanın en önemli üniversite derecelendirme kuruluşlarından Times Higer Education'ın yaptığı araştırma Bulu'nun haklılığını ortaya koydu. Listeye göre Boğaziçi Üniversitesi geçen yıla göre 12 sıra, 2019 sıralamasına göreyse 63 sıra birden gerileyerek 134'üncü oldu.

Giriş Tarihi 23 Mart 2021, 17:55 Güncelleme 24 Mart 2021, 23:27
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu haklı çıktı! Boğaziçi Üniversitesi’nin başarı sırası...

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en önemli üniversite derecelendirme kuruluşlarından Times Higer Education gelişmekte olan ekonomiler arasında yer alan en iyi 600 üniversiteyi belirledi.

Listeye göre Boğaziçi Üniversitesi geçen yıla göre 12 sıra, 2019 sıralamasına göreyse 63 sıra birden gerileyerek 134'üncü oldu.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERESİTESİ 136. SIRADA
Sabah'ın haberine göre, Times Higher Education Gelişmekte Olan Ekonomiler üniversite başarı sıralaması yine aynı kurum tarafından hazırlanan Dünya Üniversite Sıralamaları çalışmasında kullanılan 13 performans göstergesi kullanılarak hazırlandı.

Listeye göre Boğaziçi Üniversitesi geçen yıla göre 12 sıra 2019'a göreyse 63 sıra birden gerileyerek Türk üniversiteleri arasında yedinci sırada yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi'nin 136. sırada yer aldığı listeye Türkiye'den toplam 43 üniversite girdi.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ 44. SIRADA YER ALDI
Times Higer Education'ın hazırladığı listede, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinden 44. sırada Sabancı Üniversitesi, 51. sırada Koç Üniversitesi, 86. sırada Çankaya Üniversitesi ve 89. sırada Bilkent Üniversitesi yer aldı.

Devlet üniversitelerinden ise 112. sırada İstanbul Teknik Üniversitesi ve 134. sırada Hacettepe Üniversitesi yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi ise 136. sırada yer aldı.

MELİH BULU HAKLI ÇIKTI
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu da bu gerçeğe dikkat çekmiş ve ilk 100'de kendine yer bulamayan Boğaziçi Üniversitesi'ni dünyanın ilk 100 üniversitesinin arasına sokacağının söylemişti.

Prof. Dr. Bulu, hedefinin "4 yıl içerisinde Boğaziçi Üniversitesi'nin ilk 100'e giren ve orada kalabilen ilk Türk üniversitesi olmasıdır" demişti. Bulu, "Boğaziçi Ailesi olarak enerjimizi gereksiz sürtünmeye harcamadan ilk 100 hedefine odaklarsak ilk 100 olacaktır diye düşünüyorum. Bu konuda yazdığım makaleler var, bu konuya uzun süredir kafa yoruyorum" ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN