Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan flaş "fezleke" açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şentop, "Fezlekeler karma komisyonda. Bazı bireysel başvuru ilgili kararlarda AYM meclise göndermişti. AYM’nin kararlarının nasıl kararlar verebileceği belli. Meclis’e kanun değişikliği konusunda telkinde bulunmak yanlış. AYM’de bireysel başvuru yolu hükmü engelleyen bir yol değildi. AYM’nin kararları yatay etki ediyor. Kesin hüküm anayasaya göre belirleyicidir." dedİ.

Giriş Tarihi 15 Mart 2021, 13:02 Güncelleme 15 Mart 2021, 13:23
Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan flaş fezleke açıklaması

İÇİNDEKİLER

TBMM Başkanı Şentop'un açıklamaları şu şekilde:

İletişim giderleri ile ilgili bir ödememiz var. Üst limit 57 bin TL civarı. Telefon, posta giderlerini de içine alıyor. Pulun iletişim halinde kullanılması ile ödenir. Pul satın alınıp kullanılmaz ise Meclis'in ödemesi doğru değil. İletişim giderleri ile ilgili düzenlememiz var.

FEZLEKELER KONUSU
Fezlekeler karma komisyonda. Bazı bireysel başvuru ilgili kararlarda AYM meclise göndermişti. AYM'nin kararlarının nasıl kararlar verebileceği belli. Meclis'e kanun değişikliği konusunda telkinde bulunmak yanlış.

AYM'de bireysel başvuru yolu hükmü engelleyen bir yol değildi. AYM'nin kararları yatay etki ediyor. Kesin hüküm anayasaya göre belirleyicidir.

SUUDİ ARABİSTAN'DA TÜRK OKULLARININ KAPATILMASI
Mekke ve Medine'deki okullar fiilen kapatıldı şeklinde bir karar var. Resmi açıklama yapılmış değil.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN